19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika
Güncel

19 Ekim Muhtarlar Günü

Balıkesir'in Manyas, Bandırma ve Ayvalık ilçelerinde Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.10.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Manyas, Bandırma ve Ayvalık ilçelerinde Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Manyas Cumhuriyet Meydanı'nda Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Kaya başkanlığında toplanan mahalle muhtarları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Kaya, törende yaptığı konuşmada, "Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlıklardır. Bundan dolayı bizde vatandaşla iç içe yaşıyoruz. Her türlü dertlerini ilk olarak biz dile getiriyoruz" dedi.

Törenin ardından vatandaşlara lokma ikram edildi.

Bandırma

Bandırma ilçesinde, 19 Ekim muhtarlar Günü dolayısıyla ilçedeki mahalle muhtarları Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel ve Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı ziyaret etti.

Kaymakam Sonel, muhtarları kabulünde, muhtarların, vatandaşların sıkıntılarını kendilerine haberdar eden kişiler olduğunu belirtti.

Bir kentin gelişmesinin ekip işi olduğunu ve muhtarların bu ekibin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Sonel, "Siz muhtarlar, ülkemiz için çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Hepinizin gününü kutluyorum." dedi.

Belediye Başkanı Mirza da kendisini ziyaret eden muhtarlarla sohbet etti.

Yerel yönetim olarak muhtarlarla birlikte gerçekleştirdikleri çalışmaların halkın mutluluğuna yönelik olduğunu dile getiren Mirza, hizmetlerinden dolayı muhtarlara teşekkür etti.

Ayvalık

Ayvalık ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

İlçedeki muhtarların katılımıyla düzenlenen törende, Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı Yener Koşvar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Koşvar, törende yaptığı konuşmada, muhtarlık sisteminin yerel yönetimler içinde en küçük ve aynı zamanda en köklü kurum olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Muhtarlıklar, devlet ile millet arasında köprü vazifesi gören, demokratik seçimle iş başına gelen bir kurumdur. Biz muhtarlar, siyasetçi değiliz. Her türlü siyasi görüşe sahip olan vatandaşlarımızın oylarıyla seçilmiş bir kamu görevlisiyiz. Muhtar, mahallesinde devleti temsil eder. Asayiş ve kolluk kuvvetleri ile birlikte koordineli olarak hareket eder. Devleti temsil eden mülki amirleri ile sürekli istişare halinde olarak kendisine kanunlar çerçevesinde verilen görevleri yerine getirir. Olağanüstü hallerde kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışarak halkı bilinçlendirir. Devletimizin temel taşlarından biri olarak muhtarlık camiası gönüllülük esasına göre milletimize hizmet yolunda devam ettiği yürüyüşünde, bizlere ayrılan bu mutlu günü yaşamanın kıvanç ve onuruna erişmiştir."

Törene, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement