19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Muğla ve ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında törenler düzenlendi.

19.09.2016 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla ve ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında törenler düzenlendi.

Muğla'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Amir Çiçek, 15 Temmuz'da meydanlara çıkarak, demokrasiye sahip çıkıldığını belirterek, gazilerin ruhlarının sızlamadığını söyledi.

Çiçek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da milli iradeye, bayrağa, vatana ve demokrasiye sahip çıkmak için bu halk meydanlara inmeseydi, kahramanca tankların önüne yatmasaydı, o zaman gazilerin ruhları sızlardı. Gazilerimiz, 'Biz o zaman neden uzuvlarımızı verdik.' derlerdi. Vatan için, bayrak için gözlerini veren bir gazimiz, 'Benim gözlerim dalgalanan bayraktır.' diyor. Bu kutsal vatan toprakları üzerinde, şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimizi bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyorsak, tüm bunları kutsal değerler uğruna can veren aziz şehitlerimize ve kanlarını döken kahraman gazilerimize borçluyuz."

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İl Temsilcisi Sezai Kanlıyer de, kaderi kanla yazılan bir coğrafyada yaşayanların, bunu savaşa düğün hevesiyle giden, al bayrağı kefen bilen şehitler ve kahraman gazilere borçlu olduğunu dile getirdi.

- Bodrum

Bodrum Belediye Meydanı'nda Atatürk Antı'na çelenk sunulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü, gaziler gününü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin geçmişten daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altında olduğunu ileri süren Külcü, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da, Türk Silahlı kuvvetlerinde yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Darbe teşebbüsü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Türk Milleti, bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmeyi bilmiştir. Bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz nede bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir."

- Marmaris

Marmaris'te, Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, anıta çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Kıbrıs ve Kore gazileri ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Törenin ardından Marmaris'teki gaziler ve aileleri onuruna Aksaz Deniz üs Komutanlığı'nda yemek verildi.

- Fethiye

Fethiye ilçesinde, Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin yaptı.

Törene, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Garnizon Komutan vekili, askerlik şubesi başkanı Personel Binbaşı Cem Öztürk, siyasi parti temsilcileri, gaziler, gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement