19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Konya'nın Beyşehir, Seydişehir, Ilgın, Karapınar, Halkapınar ve Bozkır ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2017 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir, Seydişehir, Ilgın, Karapınar, Halkapınar ve Bozkır ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Beyşehir ilçesinde, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, gaziler, Emniyet ve Jandarma teşkilatı mensupları katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin okunan şiirlerin ardından program sona erdi.

Törenin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilciliği ile bazı gazi ailelerin evlerine ilçe protokolü tarafından ziyaretlerde bulunuldu.

Seydişehir

Seydişehir'de, Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Askerlik Şube Başkanlığı Personel Üst Çavuş Murat Tuna, günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Program sonunda ise Şehitler ve Gaziler Derneği ziyaret edildi.

Törene, Kaymakam Aydın Erdoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Burak Çelik, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyamin Korkmaz, Müftü Kemal Demirel, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Ilgın

Ilgın ilçesinde düzenlenen program Fahrettin Altay Paşa Parkı'nda yapıldı.

Kaymakam Yücel Gemici'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Jandarma Astsubay Çavuş Ahmet Doğan, törende yaptığı konuşmada, vatanın Türk milletinin tarihini yazan aziz şehitlerin ve gazilerin emaneti olduğunu belirterek, "Vatanımızı bizlere kazandıranlar bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Türk ulusu olarak onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Karapınar

Karapınar'daki tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda Atatürk anıtına çelenkler sunuldu.

Jandarma Astsubay İsmail Özdirekcan, yaptığı konuşmada, şehit ve gazileri her zaman minnetle anacaklarını onlara çok şey borçlu olduğumuzu belirterek, "Eğer şu an yaşamımızı devam ettiriyorsak vatan savunmasında en önde yer alan gazilerimizin sayesindedir. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle şehit ve gazileri Türk toplumunun ortak değerleridir. Şehit ve gaziler toprağı vatan insanı ulus yapan değerlerdir." dedi.

Törene İlçe Kaymakam Vekili Salih Çiğdem ilçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Halkapınar

Halkapınar'da Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başladı.

Jandarma Astsubay Çavuş Halil İbrahim Gülenç, yaptığı konuşmada, "Bugünün, devletin ve milletin gazilere verdiği önemin ve onlara duyulan minnet ve şükranın dile getirildiği gündür" diyerek, gazi ve şehitlerin her zaman minnetle anılacağını kaydetti.

Halkapınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda devam eden törene, Halkapınar Kaymakamı Hakan Güner, Belediye Başkanı Fahri Vardar, daire amirleri, subay, astsubay ve gaziler katıldı.

Bozkır

Bozkır ilçesinde, Hükümet Konağı bahçesindeki tören Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, ilçe protokolü, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir
    11:22 Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı: Sporcularımız Paris'te gümüş veya altın madalya kazanabilir

    Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, sporcularının 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda alınan bronz madalyayı Paris'te gümüş veya altına çevirmeyi başarabilecek düzeyde olduğunu söyledi. Çelen, sporcuların başarılarıyla Türkiye'yi cimnastikte tanıttıklarını ve hedeflerinin her zaman çıtayı yükseltmek olduğunu belirtti.

  • Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı
    11:22 Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, Manavgatlı hemşerileri ile iftar yaptı. Başkan Böcek, Manavgat'a yapacakları yeni projeleri anlattı ve Titreyengöl Yenileme Projesi'yle yeni turizm adımları atacaklarını söyledi.

  • Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı
    11:21 Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 15 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırıkkale'de son bir haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 15 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 6,72 gram metamfetamin, 42 adet ecstasy ve 275 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

  • Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar
    11:21 Cezaevine girmekle korkuttukları yaşlı kadını 900 bin lira dolandırdılar

    Denizli'de yaşayan bir yaşlı kadını cezaevine girmekle korkutarak dolandıran 3 şüpheli, jandarma tarafından 4 saat içinde yakalandı. Şüpheliler, yaşlı kadından aldıkları 900 bin liralık altın ve paralarla birlikte yakalandı. Dolandırılan yaşlı kadın ise kısa sürede altın ve paralarına geri kavuştu.

  • İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu
    11:20 İstanbul'da Metrobüs Duraklarında Uzun Kuyruklar Oluştu

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ile üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlanırken, yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. İstanbul Yenibosna'da metrobüs hattını kullanan vatandaşlar, üst geçit ve duraklarda aşırı yoğunlukla karşılaştı. Üst geçitlerde başlayan yoğunluk metrobüs durağına kadar uzadı. Durağa ulaşmakta güçlük çeken yolcular, araçlara binmekte zorlandı. Tek sıra halinde ilerlemeye çalışan vatandaşlar, güçlükle yürürken o anlar ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda ise zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği dikkat çekti. - İSTANBUL

  • Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı
    11:19 Tokat'ta İtfaiye Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Niksar ilçesinde bir köpek, bir dükkanın kapı demirinin altına sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 dakikalık bir çalışma sonucunda köpeği kurtardı.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
    11:18 Balıkesir'de otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde meydana gelen kazada, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, Hürriyet Caddesi'nde Naci Kamış Bulvarı kavşağında gerçekleşti. Çarpışmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü Melih Özmen, ambulansla Burhaniye Devlet Hastanesine sevk edildi. Trafik ekipleri olay yerinde önlem alırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement