19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Mersin merkez ve ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

19.09.2017 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin merkez ve ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Kent merkezindeki program, Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Törende, Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunun bulunulmasının ardından bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Cındız, burada yaptığı konuşmada, gazilik unvanının erişilebilecek en büyük mertebelerden biri olduğunu söyledi.

19 Eylül'ün Türk gücünün dünyaya ilan edildiği gün olduğunu belirten Cındız, gaziliğin ömür boyu taşınacak bir şeref olduğunu vurguladı.

Tören, öğrenci ve bir asker tarafından okulanan şiirlerle sona erdi.

Mut

Mut ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde yapılan törende, anıta çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Jandarma Asteğmen Erman Kısa, Belediye Başkan Vekili Abdullah Kestel, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ahmet Tek, Emniyet Müdürü Murat Güney ile gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gülnar

Gülnar ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, salgı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kıbrıs Gazisi Hasan Gündoğdu, törende yaptığı konuşmada, insanların çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebileceğini ancak gazilik rütbesinin çok farklı olduğunu söyledi.

Silifke

Silifke ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, törenle kutlandı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, törende yaptığı konuşmada, vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin bekası uğruna canı pahasına üstün fedakarlıklar gösteren gazilerin, bu ülkenin gurur nişaneleri ve göz bebekleri olduğunu söyledi.

Törende ayrıca Kıbrıs Gazisi Galip Yılmaz ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yunis Gündüz de birer konuşma yaptı.

Tarsus

Tarsus'ta, 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selim Onaran, Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ileprotokol üyeleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, törenin ardından Tarsus Gaziler Derneğinden tebriklerin kabulüyle devam etti.

Erdemli

Erdemli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Sahil Bandı Devlet Bahçeli Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Derin, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, gaziler ve yakınları, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende gaziler adına konuşma yapan Mustafa Dağtepe, gazilerin vatan uğruna hayatlarını ortaya koyduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Gazi, Çanakkale'dir, Sakarya'dır, Kore'dir, Kıbrıs'tır. Gazi, 15 Temmuz'dur. Gazi, Mustafa Kemal'dir. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmetçiktir. Bütün bir millete hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır."

Tören, şiirler okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement