19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

İzmir'in Seferihisar, Tire ve Ödemiş ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.

19.09.2017 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Seferihisar, Tire ve Ödemiş ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.

Seferihisar'daki törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Seferihisar Asil Nadir Çok Programlı Lisesi, Semiha İrfan Çalı Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin şiir dinletisinin ardından gazilere çiçek verildi

Ödemiş

Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen tören, çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, tarih boyunca hür yaşamış Türk milletinin işgal ve esarete alışık olmadığını, özgürlüğü uğruna çok kez savaş yaptığını, gazi ve şehitler verdiğini anımsattı.

Aktaşoğlu'nun konuşmasının ardından Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulu öğrencilerinden Sıla Kavak şiir okudu, Zafer İlkokulu öğrencileri de ilçedeki gazilere çiçek sundu.

Tire

Tire'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak başlayan törende konuşan Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Adem Aydın, TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanını verdiğini hatırlatarak, "Bizler için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış bir askerdir." dedi.

Program, öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement