19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Karabük Valisi Kemal Çeber ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.09.2018 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Valisi Kemal Çeber ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çeber, mesajında, üzerinde yaşanılan coğrafyanın aziz millet için bir vatan haline dönüşmesinin, şehit ve gazilerin canları pahasına verdikleri ulvi bir mücadeleyle gerçekleştiğini ifade etti.

Şehitlik ve gaziliğin, millet için şereflerin en büyüğü, makamların en yücesi olduğunu aktaran Çeber, şunları kaydetti:

"Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin, tüm kahramanlarımızın emanetidir.

Şehitler ve gazilerimiz kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olarak Türk milletine mal olmuş, gönüllerimizde taht kurmuşlardır. Onlar, milletimizin ortak hatırasına emanet edilmiş aziz varlıklarımızdır. Türk milleti şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini hiçbir zaman unutmamış, gönlünde daima özel bir yere koymuştur.

Bizler de şehit ve gazilerin kutsal emaneti olan vatanımıza, nesilden nesle yaşatılan bir ruh ve anlayışla sahip çıkacak, evlatlarımıza daha güzel bir hayat, daha müreffeh bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile çalışmaya devam edeceğiz. Bunun için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza başta Çanakkale savaşı olmak üzere Sakarya'da, Dumlupınar'da yaşanan destanları ve ardındaki ruhu iyi anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz. Çünkü milletin ve vatanın bekası şehitlik ve gazilik bilincinin diri tutulmasıyla mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül Gaziler Günü'nde, Gazi Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlik diliyor, şükranlarımı sunuyorum."

Karabük Belediye Başkanı Vergili

Başkan Vergili de mesajında, vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı uğruna canını hiçe sayan şehit ve gazilerin, ülkenin bugünlere ulaşmasının en büyük teminatı olduğunu ifade etti.

Bu cennet vatanın şehit ve gazilerin emaneti olduğunu aktaran Vergili, "Onların gösterdiği fedakarlıklar sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakabiliyoruz. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi Türk milleti olarak her zaman sevgi ve saygıyla anmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize ise sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement