19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.09.2018 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL - İstanbul Valisi Vasip Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şahin mesajında,Türk milletinin, mensubu olmaktan ilelebet gurur duyulacak gazi bir millet olduğunu belirterek, şehitlik ve gaziliğin hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şeref olduğunu ifade etti.

Vasip Şahin, şunları kaydetti:

"Dünyada emsali olmayan bir fedakarlıkla, hainlere aman vermeyen, canlarından vazgeçmeyi göze alan gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Onlar, her türlü takdirin üzerinde, minnet ve şükranı hak etmektedirler.

Gazilik, vatanının istiklal ve istikbali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamanın, faziletli bir duruşun, kahramanlığın, cesaretin nişanesidir. Şanlı tarihimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin kahramanlıklarıyla doludur. Türkiye Cumhuriyeti, şehitlerimizin kanlarıyla kurulduğu gibi gazilerimizin karşılıksız mücadeleleriyle var olmuştur."

Çanakkale'de ve İstiklal Savaşı'nda tüm imkansızlıklara rağmen bayrağına sahip çıkan ruhun, gaza ruhu olduğunu vurgulayan Şahin, vatanın bekası ve selameti için girmiş oldukları mücadelelerden gazilik unvanıyla ayrılan kahramanların anılarının, aziz milletin gönlünde ve dualarında daima yaşayacağını söyledi.

Şahin, "Tarihin her döneminde bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen necip milletimiz, aynı haysiyetli duruşu 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde de sergilemiş, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur vesilesi saymıştır. Bugün de birlik ve bütünlüğümüze kasteden bölücü teröre karşı kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelede şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Bu duygularla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Müşir ve Gazi unvanlarının verildiği '19 Eylül Gaziler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor; vatan uğruna canlarından vazgeçip en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, şükranla ve hürmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement