19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

19 Eylül Gaziler Günü

İZMİR/ 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla İzmir ve Manisa'da törenler düzenlendi.

19.09.2018 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR/ 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla İzmir ve Manisa'da törenler düzenlendi.

Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Urla'da yaşayan gaziler, yakınları, İlçe Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Can, yaptığı konuşmada, gazilerin önemine dikkati çekerek "Milletimizin varlığına, birliğine göz koyanlara, bayrağımızı indirmeye kalkışanlara karşı mücadelemiz sonsuza kadar sürecektir." dedi.

Kıbrıs Gazisi Abdullah Ünay da törende bir konuşma yaparak, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da Kore'de ve Kıbrıs'ta üstün mücadele ve inançla ülkesini savunan Türk askerinin şimdi de yurt içinde ve dışında kahramanca ülkesini savunmaya devam ettiğini ifade etti.

Tire

Gaziler günü nedeniyle Tire Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Tire Belediye Başkan Vekili Mengü Önler anıta çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kore Gazisi 87 yaşındaki İbrahim Siner, yaptığı konuşmada törenden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- Ödemiş

Hükümet Meydanı'nda yapılan törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, günün anlam ve önemini anlatan bir şiir okudu.

Törene, Ödemiş'te yaşayan gaziler ve yakınları, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyüp Şen, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören sonrası Ödemiş Zafer İlkokulu öğrencileri Ödemişli gazilere ve protokol üyelerine çiçek verdi.

Seferihisar

Gaziler Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Törene İlçe Kaymakamı İlhan Abay, Belediye Başkanı Tunç Soyer, gaziler, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve Seferihisar Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Ortaokul öğrencilerinin törene katılan gazilere çiçek vererek teşekkür etmesinden sonra program sona erdi.

Karaburun

Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

Karaburun'da yaşayan şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra İlçe Kaymakamı Muhammed Özyüksel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Karaburun Kaymakamı Özyüksel gazilere, şehit ve gazi yakınları onuruna yemek verdi.

Manisa'daki kutlamalar

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde düzenlenen törende Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve gazi dernekleri tarafından anıta çelenk sunuldu.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı okundu.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, 1. Komando Tugay Eğitim Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, daire müdürleri, gazi dernekleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sarıgöl

İlçe Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene ilçede yaşayan gaziler, gazi yakınları ve şehit yakınları, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Sarıgöl İlçe Cumhuriyet Savcısı Muhammet Ulusoy, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Ast. Arif Çelik, İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sarıgöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Şengel tarafından çelenklerin konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşan Şengel'in günün önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu.

Törenin ardından Sarıgöl Belediyesince ilçedeki gazilere öğle yemeği verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement