19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Denizli'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2018 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "mareşallik" rütbesi ile "gazilik" unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü'nün 97. yıl dönümü, valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Salih Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin her zaman olduğu gibi bugün de birlik beraberliğine kast edenlere karşı askeriyle, polisiyle mücadele yürüttüğünü belirtti.

Şehitlik ve gaziliğin mukaddes kavramlar olduklarını ifade eden Helvacılar, "Şehitler ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir.19 Eylül Gaziler Günü, Türk milletinin şeref ve haysiyetini korumak için savaşmış, hayatları pahasına verilen görevi yerine getirmeye çalışmış, bu yolda kanını, bu yolda vücudunun bir bölümünü kaybeden ve vakur aslanlar gibi savaştıktan sonra geldiği topraklara sapasağlam dönebilen canlı şehitlerin günüdür." dedi.

Öğrencilerce okunan şiirlerin ardından protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesini ziyaret ederek gazi ve gazi yakınlarının gününü kutladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, burada yaptığı konuşmada, gazilik unvanının Türk milletinin geleneğinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi ve Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu da Gazi Mustafa Kemal'dir. Aynı gelenek, aynı usul inşallah bu topraklarda devam edecek. Ne demiş atalarımız 'Hazır ol cenge eğer ister isen sulh u salah.' Yani eğer bir ülkede barış istiyorsanız savaşa da hazır olacaksınız. Savaş hayatın bir gerçeği. Bu topraklarda da tarih şahittir. 81 ilde yaşayan vatan evlatlarının kardeş olduğunu bilelim, birbirimize sahip çıkalım. Başka Türkiye yok. Türkiye'nin dünyanın çadır direği olduğu anlayışıyla dik durmamız lazım. Geçmişimiz bu duruma şahittir. Gelecekte de üzerimize ne düşüyorsa gereğini yaparız."

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösteri sunduğu programda protokol üyeleri, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesini ziyaret ederek şehit yakını ve gazilere katıldıkları kursların sertifikalarını takdim etti.

Törene, Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca, Haşim Teoman Sancar, Yasin Öztürk, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve yakınları katıldı.

Kale

Kale ilçesindeki Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ile gaziler adına Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törende, Kale Kaymakamlığı ve Kale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki gazilere ve gazi yakınlarına kitap hediye edildi.

Kale Kaymakamı Murat Güneş'in ilçedeki gazilere bir tesiste ikramda bulunduğu programa Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Kale Emniyet Amiri Komiser Murat Baştürk, Kale Cumhuriyet Başsavcısı Murat Tataç ile diğer protokol üyeler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi
    14:18 Balıkesir'de Ramazan Bayramı denetimlerinde 3 milyon TL ceza kesildi

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Ramazan Bayramı tatili dahil olmak üzere son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde 417 aranan şahıs ve 925 araç sürücüsüne toplamda 3 milyon 232 bin TL para cezası kesti. Ayrıca, yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 417 şahıs yakalandı.

  • Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında
    14:16 Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında

    Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca böceği ile mücadele çalışmaları devam ediyor. İlaçlama çalışmalarıyla kokarca popülasyonunda azalma sağlanırken, kimyasal mücadelenin önemi vurgulanıyor. Tarım yetkilileri, kokarcanın fındık bahçelerine verdiği zararın yanı sıra insan sağlığı açısından da tehlike oluşturduğunu belirtiyor.

  • Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi
    14:15 Kırklareli'de Okul Çevreleri ve Servis Araçları Denetlendi

    Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ve asayiş ekipleri, Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi Uygulaması kapsamında denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde servis araçlarının eksiklikleri kontrol edilirken, öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı da kontrol edildi. Ayrıca okul çevrelerinde çeşitli denetimler yapıldı ve öğrencilere hediyeler verildi. Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çocuk ve gençleri korumak için denetimleri sık sık tekrarlayacaklarını belirtti.

  • Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı
    14:14 Karacabey'de çalınan motosiklet, İnegöl'de yakalandı

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşanan motosiklet hırsızlığı olayında şüpheli, Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından İnegöl'de yakalandı. Çalınan motosiklet sahibine teslim edildi. Şüphelinin daha önce de 7 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

  • Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi
    14:14 Eskişehir'de Okul Çevrelerinde Denetim: 4 Servis Aracına Cezai İşlem Uygulandı, 2 Çocuk Teslim Edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetim uygulamasında okul çevrelerinde 4 servis aracına toplamda 15 bin 563 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca, trafik ışıklarında dilendiği belirlenen 2 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı
    14:14 Adana'da Gölete Düşen Genç Hala Bulunamadı

    Adana'nın Kozan ilçesinde 6 gün önce gölete düşen genç hala bulunamadı. Ankara'dan Ramazan Bayramı tatili için ailesinin yanına gelen Oktay Sarıtiken (35), balık tutarken gölete düşerek kayboldu. Arama çalışmaları 6. gününde devam ediyor.


Advertisement