19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Tokat'ın Yeşilyurt ve Turhal ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2018 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Yeşilyurt ve Turhal ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yeşilyurt Çok programlı Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Ahmet Duran Çakır yaptı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla tören sona erdi.

Törene,Yeşilyurt Kaymakam Vekili Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Yüksel Hatik, İlçe Emniyet Amiri Turgut Coşkun, daire amirler, gaziler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

-Turhal

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Muharip Gaziler Derneği Turhal Şube Başkanı İbrahim Bozkurt tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Turhal Şube Başkanı İbrahim Bozkurt, "Gazilik şanını kullanarak kendisine menfaat sağlamaya çalışmaz. Vatan ve ay yıldızlı bayrak sevgisi, cumhuriyet aşkı Türklük tutkusu her gazinin kalbinde kanayan bir volkan gibidir." dedi.

Törene siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement