19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Isparta'da Gaziler Günü dolayısıyla Hükümet Meydanı'nda tören düzenlendi.

19.09.2012 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da Gaziler Günü dolayısıyla Hükümet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Vali Vekili Niyazi Can, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, Belediye Başkan Vekili Ercan Görgülü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Or, daire müdürleri ve gaziler katıldı.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, devleti devlet, ulusu ulus yapan değerlerin ulusal değerler olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne sürekli iç ve dış tehditlere maruz kaldığını belirten Ayyıldız, "Vatanın kahraman evlatları İstiklal Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda, Kıbrıs Savaşı'nda olduğu gibi günümüzde de vatanımızı bölmeye çalışan hainlere karşı canları pahasına her türlü tehdidi bertaraf etmişlerdir. Vatanı savunma mücadelesi, Türk varlığı sonsuza dek sürene kadar devam edecektir" dedi.

Şehit ve gazilerin birer değer olduğuna dikkati çeken Ayyıldız, gazilere sahip çıkarak saygılı olmanın, milletin tarihine ve mazisine bağlılığının ifadesi olduğunu kaydetti.

Törenin ardından şehitlik ziyaret edildi.

Muhabir: Durmuş Genç

Yayıncı: Güç Gönel - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement