19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Tekirdağ'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2016 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen törende, Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Temsilcisi Ahmet Akıncı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Çelebi, törende yaptığı konuşmada, vatanın ve milletin varlığının devamını, bayrağın göklerde dalgalanmasını, özgürlüğün korunmasını ve milletçe namusla, şerefle yaşamayı, gazi ve şehitlere borçlu olduklarını söyledi.

Türk milletinin şanlı tarihinin destan ve zaferlerle dolu olduğuna işaret eden Çelebi, şunları kaydetti:

"Bu zaferleri bize gazilerimiz ve şehitlerimiz yaşatmışlardır. Vatanımızı ve milletimizi korumak için, vatanın her karışına kanlarını akıtmışlardır. Savaşlarda destanlar yazarak adlarını tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. Şehit ve gazilerimizin hatıralarını yücelterek, onlara sahip çıkmalıyız. Böylelikle, milletimizin gönlünde hak ettikleri yeri alacaklardır. Bu davranış da milletimizin vefa örneğinin en güzel göstergesi olacaktır."

Tören, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Programa, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, protokol üyeleri, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement