19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Ordu'da, 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

19.09.2016 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da, 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Gaziler Günü dolayısıyla Şarkiye Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, anıta çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, törende yaptığı konuşmada, "19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar, kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Gaziler Günü'nü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz." dedi.

Törende Kıbrıs gazisi Ömer Özkurt da kendi yazdığı bir şiiri okudu.

Törene, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcıları Niyazi Erten, Halil Karbuz, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, Kıbrıs ve Kore gazileri ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Öte yandan törenin ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'daki gaziler ve aileleri onuruna yemek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement