19. Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü - Son Dakika
Yerel

19. Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü

Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesindeki "Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü", bu yıl gazeteci Rıza Zelyut'a verilecek.

01.08.2012 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacıbektaş ilçesinde Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesindeki "Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü", bu yıl gazeteci Rıza Zelyut'a verilecek.

Anma kurulu, etkinlikler çerçevesinde, bu yıl 19'uncusu verilecek Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü'nün sahibini belirledi. Buna göre 2012 yılı 19. Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, gazeteci Rıza Zelyut'a verilecek. Zelyut ödülünü, 16 Ağustos'ta Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin resmi açılış töreninde alacak.

Bu arada, etkinlikler kapsamında düzenlenen kısa öykü, serbest vezin ve hece vezni şiir yarışmasının da sonuçları açıklandı.

Kısa öykü yarışmasında Nihat Malkoç "Malik Dede'nin Söz İncileri" adlı öyküsü ile birinci, Celil Çulha "Kalbe Düşen Cemre" adlı öyküsü ile ikinci ve Yılmaz Gürbüz "Yolculuk" adlı öyküsü ile üçüncü oldu.

Serbest vezin şiir yarışmasında da Fehmi Salık "Başinsan" adlı şiiri ile birinciliği, Mustafa Ermiş "İnsanı Keşfe Çıkalım" adlı şiiri ile ikinciliği, Dr. Salim Çelebi "Gün Doğsun Gölgelere" adlı şiiri ile üçüncülüğü elde etti. Yarışmada ayrıca, Mazlum Cihangir "Okunacak Kitap İnsandır", Celil Çulha da

"Ey İnsanoğlu" adlı şiirleri ile mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Hece vezni şiir yarışmasında da Ahmet Gökçe "Okunacak Kitap Benim Erenler" adlı şiiri ile birinci, Niyazi Ece "En Güzel Okunan Kitap İnsandır" adlı şiiri ile ikinci, Abdullah Oral "İnsanı Oku" adlı şiiri ile üçüncü oldu. Mansiyon ödülüne ise M. Zeki Ateş "Okunacak Kitap İnsandır İnsan", Kenan Şahbudak ise

"Benim" adlı şiirleri ile layık görüldü.

Eserleri dereceye giren yarışmacıların ödülleri, 16 Ağustos'taki resmi açılış töreni sırasında takdim edilecek.

Muhabir: Yücel Velioğlu/ İsmail İçer

Yayıncı: Şükran Yücel - NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19. Hacı Bektaş Veli Dostluk Barış Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement