19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Kovid-19'u yenen paramedik: "Can sıkıntısı solunum... - Son Dakika
Sağlık

19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Kovid-19'u yenen paramedik: "Can sıkıntısı solunum...

19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Kovid-19\'u yenen paramedik: "Can sıkıntısı solunum...

Kars'ta yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yendikten sonra çok sevdiği mesleğine dönen paramedik Hediyetullah Kaplan, yeniden ekip arkadaşlarıyla göreve çıkıp hastaların yardımına koşmanın mutluluğunu yaşıyor.

21.07.2020 11:07  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yendikten sonra çok sevdiği mesleğine dönen paramedik Hediyetullah Kaplan, yeniden ekip arkadaşlarıyla göreve çıkıp hastaların yardımına koşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kağızman 2 No'lu Kötek Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda paramedik olarak görev yapan 26 yaşındaki Kaplan, yaklaşık 20 gün önce halsizlik nedeniyle hastaneye başvurdu.

Kars Harakani Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan paramedik Kaplan'a 19 Haziran'da Kovid-19 tanısı konuldu. Yaklaşık bir hafta hastanede yatan ve ikinci testi negatif çıkan Kaplan daha sonra evde karantinaya alındı.

Evde bir odada 8 aylık hamile eşinin gözetiminde süreci atlatan Kaplan, yeniden göreve dönünce İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde alkışlarla karşılandı.

Hediyetullah Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halsizlik üzerine hastaneye başvurduğunu ve testinin pozitif çıktığını söyledi.

Testleri pozitif çıktıktan sonra 5 gün hastanede yattığını ifade eden Kaplan, "5 gün sonra eve gittim, burada karantina sürecim devam etti. Tabii bu süreç biraz can sıkıntısı oldu. Bu süreçte bir şey yapamıyorsun, sosyal ortama giremiyorsun, işimi özledim." dedi.

Kaplan, çok zor bir dönem geçirdiğini anlatarak, "Biz 112 görevlileri olarak riskli bir birimde çalışıyoruz, o yüzden her an bulaşma riski yüksek. Pandemi süresince tüm 112 arkadaşlarım dışarı çıktığımızda eldiven, maskemize dikkat ediyorduk, çünkü bize bulaştıysa başkalarına buluşturma riskimiz vardı. Sosyal mesafemizi koruyalım, maskemizi hiç çıkarmayalım çünkü, can sıkıntısı solunum sıkıntısından daha iyidir." diye konuştu.

"Anne, babanıza, yaşlılara hastalık bulaştırabilirsiniz"

Solunum cihazına bağlanmanın büyük sıkıntılar yaşattığını dile getiren Kaplan, "Kovid bulaştı mı hastanede solunum cihazlarına maruz kalabilirsin, bu hastalık çok ciddi bir şey. 'Gencim, bana bir şey olmaz' dersin ama anne, babanız var, yaşlılara bulaştırma riski var. Bugün işe başladım ambulansı, istasyonu gördüm can sıkıntımı biraz atmış oldum." ifadesini kullandı.

Kağızman 2 No'lu Kötek Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sorumlusu Ayşe Ustamehmetoğlu ise koronavirüs sürecinde Kaplan'ın Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle tedirgin olduklarını belirterek, "Hep beraber üstesinden geldik, hepimiz çok dikkatli olduk, gerek istasyon gerek ambulans temizliği, bunlar çok önemli şeyler. Hepimiz özverili şekilde çalışıyoruz. Bu süreçte sadece 1 arkadaşımız bu hastalığı atlattı, diğer hiç kimse koronavirüs kapmadı, bundan çok memnumum." diye konuştu.

Ustamehmetoğlu, o süreçte tedirginlik olmasına rağmen işlerini yapmaya devam ettiklerini vurgulayarak "Şimdi arkadaşımız Kaplan'ın karantina süreci bitti, geri geldi, artık sonuçları negatif, tekrar ekipçe aynı özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Genellikle gençler 'bize bir şey olmaz' düşüncesiyle çok dışarı da dolaşıyor, diğer insanlarla da irtibattalar ama evlerimizde annelerimiz, babalarımız var, onlar yaşlı. Gençlerin onlara hastalığı bulaştırma riski çok fazla. Kovid-19 en ufak bir temastan bile bulaşabilir, gençlerin de çok dikkatli olmasını istiyoruz." çağrısında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Kovid-19'u yenen paramedik: 'Can sıkıntısı solunum... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hemofilide gen tedavisi
    10:08 Hemofilide gen tedavisi

    Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar, hemofili hastalığı ve gen tedavisi hakkında bilgi verdi. Hemofilide erken teşhisin önemine değinen Zülfikar, Türkiye'de gen tedavisi uygulanan hastaların sayısının 40 olduğunu belirtti. Hemofili hastalığının yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurgulayan Zülfikar, gen tedavisi ve yeni tedavi yöntemlerinin hastalara umut olduğunu ifade etti.

  • Aydın Sağlık Müdürü Polis Teşkilatının Haftasını Kutladı
    09:49 Aydın Sağlık Müdürü Polis Teşkilatının Haftasını Kutladı

    Aydın Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici'yi ziyaret ederek polis teşkilatının haftasını kutladı. İl Sağlık Müdürü Şenkul, Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla Emniyet Müdürü Ekici'ye başarılar diledi.

  • Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti
    09:40 Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti

    Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Çeber, hastane yönetimi ve başhekimler ile birlikte öğle yemeği yedi ve ardından hastanenin mevcut durumunu ve gelecek planları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sırasında Vali Çeber, Hayrullah Kubba'nın liderliğini ve başarılarını takdir ederek, 'Bu toplantıda hastanemizin hedefleri ve gelişim planları hakkında görüş alışverişinde bulunma şansını yakaladık. Hayrullah Kubba için yapılan ziyaret, ortak hedeflere ulaşma konusunda motivasyon artırdı' dedi.

  • Beypazarı maden suyu İsviçre'de 'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasaklandı
    09:30 Beypazarı maden suyu İsviçre'de 'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasaklandı

    İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'den gelen Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu açıkladı. Beypazarı maden suyu, ülkede satıştan çekildi ve geri çağırma işlemi başlatıldı.

  • Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü
    07:21 Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir hastanede görevli sağlık memuru ile kadın doktor arkadaşı iddiaya göre birlikte oldukları sırada bulundukları binanın 3'üncü kat balkonundan düştü. 30 yaşındaki memur hayatını kaybederken, kadın doktorun vücudunda kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.


Advertisement