19. İstanbul Caz Festivali 3 Temmuz'da Başladı - Son Dakika
Güncel

19. İstanbul Caz Festivali 3 Temmuz'da Başladı

19. İstanbul Caz Festivali 3 Temmuz\'da Başladı

Antony and the Johnsons, çok özel bir proje için yeniden İstanbul Caz Festivali'nin konuğu oluyor.

05.07.2012 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzün en önemli seslerinden, kabare ve avant-garde popu, etkileyici sözlerle buluşturan, çok yönlü sanatçı Antony, 19. İstanbul Caz Festivali kapsamında, 9 Temmuz Pazartesi akşamı Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde, Anthony Weeden yönetimindeki 39 kişilik Filarmonia İstanbul Orkestrası ile birlikte yeniden İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Saat 21.00'de başlayacak "Cut the World" başlığını taşıyan konserde, Antony and the Johnsons, bugüne kadar yayımlanmış dört albümünden seçme şarkılarını Anthony Weeden yönetimindeki Filarmonia İstanbul eşliğinde seslendirecek. Şarkıların senfonik aranjmanları ise, American Ballet Theater için eserler bestelemiş, Björk ve Bonnie "Prince" Billy gibi sanatçılarla çalışmış genç besteci Nico Muhly, Bon Iver, Sufjan Stevens gibi önemli isimlerle çalışmış indie-classical müziğin önemli ismi Rob Moose ve Rufus Wainwright için de düzenlemeler yapmış Antony and the Johnsons'ın kemancısı Maxim Moston tarafından yapıldı.

Konserde, geleneksel müzik kalıplarının dışına çıkmaktan çekinmeyen, Talking Heads'ten David Byrne ve piyanist Joanna MacGregor gibi isimler ile Londra'da bulunan Kraliyet Senfoni Orkestrası ve BBC Filarmoni Orkestrası gibi birçok önemli orkestrayla çalışan Anthony Weeden şef olarak sahnede olacak. Antony'ye piyanosunun başında Gael Rakontodrabe eşlik edecek. Konserin genel direktörlüğünü ise Filarmonia İstanbul Orkestrası'nın müzik direktörü ve daimi şefi Hakan Şensoy üstlenecek.

Müzik topluluğuyla birlikte adını ilk kez 1998 yılında duyuran Antony and the Johnsons, 2005 yılında yayımladıkları I Am A Bird Now adlı albümleriyle İngiltere'nin en önemli güncel müzik ödüllerinden Mercury'inin sahibi oldu. 2009 yılında yayımlanan The Crying Light eleştirmenlerden büyük takdir toplarken, 2010'da yayımlanan Swanlights için beş yıldız veren The Sun Antony'i "yaşayan en büyük seslerden biri" olarak tanımladı.

Birlikte müzik yaptığı isimler arasında Björk, Boy George, Yoko Ono, Laurie Anderson, CocoRosie ve Lou Reed gibi isimler olan Antony, 2008 yılından bu yana Londra Senfoni Orkestrası, Brooklyn Senfoni Orkestrası ve Sidney Oda Orkestrası gibi dünyanın önemli orkestraları ile de konserler verdi. Antony, müzik dünyasının gördüğü en güzel seslerden olmanın yanı sıra Belçika'da Palais Des Beaux Arts'ta, Londra'daki Isis Gallery'de ve Milano'daki Triennale'de eserleri sergilemiş görsel sanatçı kimliğiyle de tanınıyor.

1961 yılında kurulan İstanbul Oda Orkestrası 1961 - 1972 yılları arasında dönemin solist ve müzisyenleri ile birlikte konserler verdi, TRT İstanbul Radyosu'nda canlı konser kayıtları yaptı. 2001 yılında Cihat Aşkın ve Hakan Şensoy'un önderliğinde yeniden hayat bulan orkestra, yurt çapında verdiği konserler ile ülkenin en saygın topluluklarından biri durumuna geldi.

Antony and the Johnsons "Cut the World" konserinin biletleri 110 TL, 90 TL, 65 TL, 50 TL ve 40 TL (öğrenci) üzerinden, BİLETİX satış kanalları ve İKSV'den satılıyor. Konser günü mekan girişinden de bilet satışı olacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 19. İstanbul Caz Festivali 3 Temmuz'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement