19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Safranbolu'da tören düzenlendi.

19.05.2019 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Safranbolu'da tören düzenlendi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Özcan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Özcan, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkıp istiklal mücadelesini ateşleyişini temsil ettiğini, aynı zamanda bir milletin yeniden diriliş destanının da sarsılmaz bir hatırası olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal'in 100 yıl önce Samsun'da yakmış olduğu bağımsızlık ateşinin, milletin cesaret ve özgüveniyle birleşerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu müjdelediğini ifade eden Özcan, "O gün malını, canını, bütün varlığını vatanının kurtuluşu için siper eden ecdadımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu mücadele uğruna şehit düşmüş bütün istiklal kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur." diye konuştu.

Özcan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu emaneti en iyi şekilde muhafaza ettiğini, geleceğe sağlıklı bir şekilde ulaşması adına gerekli mücadeleyi yine gençlikle birlikte verdiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından ilçe genelinde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Elif Köse, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, İlçe Emniyet Müdürü Cavit Yılmaz Tamtürk tarafından ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement