19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Ekonomi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,19 Mayıs'ın, tarihin en özel sayfalarından birisi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin girişimci gençleri, onların üstün dehaları, bizim dünya medeniyet yarışındaki en büyük güvencemizdir.

18.05.2017 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 19 Mayıs'ın, tarihin en özel sayfalarından birisi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin girişimci gençleri, onların üstün dehaları, bizim dünya medeniyet yarışındaki en büyük güvencemizdir." ifadesini kullandı.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkanları, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hisarcıklıoğlu, mesajında, 19 Mayıs'ta başlayan Kurtuluş Savaşı'nın dünyaya emsal olduğuna işaret ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 98 yıl önce yaktıkları bu meşale hiçbir zaman sönmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"19 Mayıs 1919 günü şanlı tarihimizin en özel sayfalarından birisidir. Bu tarihte, işgal güçleri altındaki topraklarımıza Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yeniden bağımsızlık tohumları serpilmiş ve sonrasında bu tohumların nasıl tuttuğunu ve ülkemizin dört bir yanında bağımsızlık çiçekleri olarak açtığını bütün dünya görmüştür. Bu ülkenin gençleri ve onların yetiştireceği yeni nesiller ülkemizin en büyük koruyucuları ve sahipleridir. Gençlere güvenen ve geleceğimizi onlarda gören büyük Atatürk'ün izinde, bizler de Türk iş dünyası olarak diyoruz ki Türkiye'nin girişimci gençleri, onların üstün dehaları, bizim dünya medeniyet yarışındaki en büyük güvencemizdir. Kimsenin endişesi olmasın, gençlerimiz bizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

TESK Başkanı Palandöken

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de 19 Mayıs 1919'un Türk milleti için bir kader günü olduğunu belirterek, gençlerin, verilen bu mücadeleyi unutmadan vatan ve millet sevgisini her şeyin üstünde tutarak kendilerine bırakılan mirasa sahip çıkmaları gerektiğini ifade etti.

Palandöken, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ey Türk çocuğu çok zekisin, bu belli fakat zekanı unut. Daima çalışkan ol.' diye seslendiği, ülkemizin geleceği, yarınlarımızın mimarları gençlerimiz kendilerinden sonraki nesillere daha gelişmiş, müreffeh bir ülke bırakmak için çok çalışmalıdır.

Tarihin gidişatına yön veren bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyor, vatan için, her zaman tek yürek, tek yumruk olabilen gençlerimizin, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

"Gençlere düşen görev, devraldıkları mirası zenginleştirerek sonraki nesillere bırakmak"

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan da Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının milletin kaderini değiştiren tarihi bir başlangıç olduğunu ve bugün sahip olunan birçok zenginliğin zorlu mücadeleler sonucunda elde edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Her fırsatta genç nesle duyduğu güveni dile getiren Atatürk, kurmuş olduğu genç devlete sahip çıkma ve daha ileriye taşıma görevini yine Türk gençliğine emanet etmiştir. Burada gençlere ve tüm kesimlere düşen en önemli görev, devraldıkları mirası daha da zenginleştirerek, kendilerinden sonra gelen nesillere bırakmaktır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'mızın bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement