19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.05.2017 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un, tarihe zaferle yazılan bir mücadelenin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Tüm zorluklara rağmen inancını kaybetmeyen Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da fitillediği ateşin dalga dalga tüm ülkeye hakim olduğunu vurgulayan Gürkan, kadınından erkeğine, yaşlısından gencine Türk milletinin 19 Mayıs 1919 emsalsiz bir mücadele sergilediğine dikkat çekti.

Türk milletinin her zaman bağımsızlığına ve toprağına sahip çıktığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Bugün 98. yılını kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, yok olmak üzere olan, onuru zedelenmiş, yenilmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanı uğruna tekrar ayağa kalktığı; milleti için ve bağımsızlığı için tüm mazlum milletlere örnek bir mücadele sergilediği bir dönemin başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs 1919 tarihi saltanata karşı millet iradesini esas alan yeni bir siyaset anlayışının ortaya çıktığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bir gündür. Atalarımızın kanıyla sulanan, her bir karış toprağında büyük bir tarih yatan bu vatan, gençlere emanet edilmiştir. Hiç kuşkusuz Türk genci atalarının kendilerine bıraktığı bu emaneti sonsuza kadar yaşatmaya, demokrasiye, cumhuriyete ve vatanına sonsuza kadar sahip çıkmaya devam edecektir. Atatürk ilke ve inkılapları ışığında geleceğe sağlam adımlarla yürüyen, bilime ve teknolojik gelişmelere ayak uyduran, vicdan ve sağduyuya sahip gençlerimizin ve yurttaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu uğurda canını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement