19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

ROMA (AA) – Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İtalyan başkentinde öğrenimlerine devam eden Türk gençleri için davet verildi.

19.05.2017 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ROMA (AA) – Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İtalyan başkentinde öğrenimlerine devam eden Türk gençleri için davet verildi.

Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli'nin Büyükelçilik rezidansındaki davetine, Roma'daki farklı okullarda öğrenimlerini sürdüren 50'yi aşkın Türk öğrenci katıldı.

Davette öğrencilere hitap eden Büyükelçi Esenli, 98 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ateşini Samsun'dan yaktığını belirterek, Atatürk ile arkadaşlarının o günlerde görev bilinciyle yola çıktığını, bugün de Roma'daki öğrencilerin benzer şekilde yurt dışında bir anlamda ülkelerini tanıtma görevlerini ifa ettiklerini söyledi.

Kendisinin de 33 yıl önce yurt dışında öğrenci olduğunu dile getiren Esenli, "Sizler de burada fahri Türkiye temsilciliği yapıyorsunuz. Bulunduğunuz ortamlarda Türkiye ile ilgili çeşitli sorularla karşılaşabilirsiniz. Bu sorularla ilgili cevaplayamadıklarınız olduğunda lütfen bize müracaat edin. Çünkü biz, sizler için burada bulunuyoruz. Sizleri de geleceğimizin garantisi olarak görüyoruz. Eğitim sürecini tek boyutlu düşünmemeniz lazım. Hem burada eğitim alacaksınız hem de Türkiye'nin tanıtımını yapabildiğiniz ölçüde en iyi şekilde yapacaksınız." diye konuştu.

Davette öğrencilerin gurbette olması sebebiyle onlar için hazırlatılan kuru fasulye, tavuk sote ve patlıcan şakşuka pilav ikram edildi.

Etkinlikte, öğrencilere girişte verilen numaralarla bir de çekiliş gerçekleştirilerek, kazanan numaraya Türk Hava Yolları'ndan bir adet Türkiye'ye gidiş-dönüş bilet hediye edildi.

Büyükelçinin konuşmasının ardından Roma'daki Santa Cecilia Konservatuvarı'nda eğitimine devam eden genç Türk Piyanist Mert Solmaz da etkinlikte Ermeni besteci Arno Babadjanian'dan "Melody", Türk beşlerinden Ulvi Cemal Erkin'den "Duyuşlar" ve bir diğer Türk besteci Bülent Tarcan'dan da "Özleyiş" ile "Efe" parçalarından oluşan kısa bir resital verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement