19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nizip, Araban ve Yavuzeli ilçelerinde törenle kutlandı.

19.05.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nizip, Araban ve Yavuzeli ilçelerinde törenle kutlandı.

Nizip'te kutlamalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kültür Parkı'nda devem eden programda Yakar'ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasının ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Törende penaltı yarışması, sokak basketbolu, masa tenisi ve satrançta dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene İlçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şimşek, Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç, Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Müftüsü Osman Şekerci, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Araban

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Araban Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Adem İnci'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu ve çeşitli gösteriler yaptı.

Törende, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Haftası nedeniyle ortaokullar arası yapılan atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Serhat Karabektaş tarafından madalyaları verildi.

Programa Kaymakam Serhat Karabektaş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Nedim Siverekli, İlçe Emniyet Amiri Murat Lale, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ertuğrul, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Sülü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Adem İnci ve okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

- Yavuzeli

Yavuzeli ilçesindeki kutlamalar ise kaymakamlık Rumkale Konferans Salonu meydanında İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Salih Bozat tarafından, Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Rumkale Konferans Salonundaki törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Şehit Ali Çiftçi Çok Programlı Lisesi öğretmenlerinden Sibel Doğan yaptı.

Çeşitli şiirler ve türkülerin okunduğu programda, ilçede düzenlenen futbol, masa tenisi, koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, Garnizon Komutanı Üsteğmen Erhan Yakut, Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu, İlçe Emniyet Amiri Aydın Şahin, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık, Sağlı Grup Başkanı Perçem Samur, İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement