19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da kutlama törenleri düzenlendi.

19.05.2016 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da kutlama törenleri düzenlendi.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Kültür Park'a yürüyüş yapıldı.

Ersöz, Kültür Park Amfi Tiyatro'da devam eden programda, 19 Mayıs'ın milletle çıkılan yolda, milletin egemenliğinde Cumhuriyet'e atılmış bir adım olduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı kurtuluş mücadelesinin milletin azmi, cesareti ve bağımsızlık ruhuyla zafere ulaştığını belirten Ersöz, "Bu gün hem milli mücadelemizin silinmez bir parçası hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Sevgili gençler, 2023, 2053 ve 2071 hedefi olan bir ülkenin genci olduğunuzu unutmayınız." diye konuştu.

Konuşmalarından ardından, Konya Meram Anadolu Lisesi öğrencileri şiirler okudu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının hazırladığı tekvando gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Programa, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar ve öğrenciler katıldı.

Aksaray

Aksaray Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, kent meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini Anadolu'dan başlattığını, bugün bu meşalenin elden ele gönülden gönüle dolaşmasının 97. yıl dönümü olduğunu dile getirdi.

Kutlu mücadelenin her 19 Mayıs'ta Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlandığını aktaran Alkan, "Geleceğimizin teminatı olan gençler, bir milletin en büyük silahının iyi yetişmiş, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, bedenen ve ruhen sağlıklı, bilgili ve kültürlü nesil olduğunu unutmayın." dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, çeşitli spor dallarında gösteriler sundu.

Törene, Aksaray Vali Vekili Armağan Önal, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kemal Kaynaş Stadyumu önünden Aktekke Kent Meydanı'na kadar gençlik yürüyüşü düzenlendi.

Şiirlerin okunmasıyla devam eden etkinlik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor kulüplerinin karate, judo ve tekvando gösterileriyle devam etti. Bayram dolayısıyla şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Törene, Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Afyonkarahisar

Kocatepe Parkı'nda düzenlenen tören kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Tortop, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Tortop, burada yaptığı konuşmada, büyük sıkıntılar içinde özveri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu vurguladı.

Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gerektiğini anlatan Tortop, gençlerin yakın gelecekte, ülke yönetiminde söz sahibi olarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarda yükselteceğinin altını çizdi.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okuyarak, halk oyunları gösterileri sundu.

Törene Vali Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement