19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Konya'nın Bozkır ilçesinde tören düzenlendi.

19.05.2016 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Konya'nın Bozkır ilçesinde tören düzenlendi.

Etkinlikler, Bozkır İlçe Merkezindeki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Anıt meydanında gerçekleştirilen programa ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meslek kuruluşlarının başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bozkır Stadyumu'nda devam eden kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Bekir Davulcu yaptı.

Törende öğrenciler şiir okudu ve Bozkır kaşık ekibi halk oyunları gösterisi sundu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Halkapınar

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Halkapınar ilçesinde tören düzenlendi.

Hükümet konağı Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan programa, hava muhalefeti nedeniyle Halkapınar Arif Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi Sosyal Hizmetler Salonunda devam edildi.

Arif Arık Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğretmenlerince hazırlanan programa Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Halkapınar İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Bütün, Belediye Başkanı Fahri Vardar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Tezcan Katıldı.

Beyşehir

Beyşehir ilçesinde ise Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, törende yaptığı konuşmada, "19 Mayıs, gençlik, gençlik de gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir." dedi.

Törenin sonunda Beyşehir'de yapılan okullararası bahar turnuvaları, kaymakamlık halı saha turnuvaları ile gençlik haftası kapsamında düzenlenen müsabakalarda dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları protokol tarafından verildi.

Törene, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Devran Günday, akademisyenler, kurum amirleri, öğrenciler, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement