19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

İzmir'de bazı engelli derneklerinin ortaklaşa organize ettiği "engelliler eğleniyor" etkinliğiyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

20.05.2016 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bazı engelli derneklerinin ortaklaşa organize ettiği "engelliler eğleniyor" etkinliğiyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında sosyal sorumluluk projeleriyle bilinen ve "Mikrop Hikmet" sahne adıyla tanınan İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş da yer aldı.

Etkinlikte, engellilerin geri dönüştürülebilen malzemelerle yaptıkları elbiseler, düzenlenen defilede yine engelli vatandaşlar tarafından sergilendi. Engellilerin hazırladığı tiyatro gösterisi ve resim sergisi de beğeni topladı.

Etkinliğe, İzmirli şarkıcılar Ersin Kuşkanat, Ferit Türkkan Atacan, Ozan Danscı, Ece İzbudak ve Şair Ömer Köroğlu da katıldı.

Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGE-TEKO) Başkanı Tünay Yenici, burada yaptığı konuşmada, engellilerin de geniş bir kesimi temsil ettiğine dikkati çekerek, düzenlenen kutlama etkinliğinin engellilerin toplumla bütünleşmesine katkı sağladığını söyledi.

Sahnede engellilerle şakalaşan, yaptığı şovlarla engellilerin güzel bir gün geçirmesini sağlayan Hikmet Durmuş da "Engelli olmak hayatı yaşamak için engel değildir. Engelli kardeşlerimize dost olmak bir ayrıcalıktır. Engelli dostlarımız özeldir, önemli olan kalplerde engel olmamasıdır." dedi.

Etkinliğe EGE-TEKO'nun yanı sıra Engelli Genç ve Kadınları Destekleme Eğitim Derneği ile Genç Acarlar Rehabilitasyon Merkezi de destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement