19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.05.2019 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bektaş, mesajında, 19 Mayıs 1919 Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı, Türk milletinin her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen özgür yaşama azim ve kararlılığı ile verdiği, tarihte eşi benzeri görülmeyen kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin başlangıcının yanı sıra milleti aydınlık yarınlara kavuşturan sürecin, bağımsızlık hareketinin başladığı tarih olduğunu belirtti.

Bir milletin kahraman ordusuyla büyük bedeller ödeyerek, yoktan var edilişinin başladığı günün 19 Mayıs 1919 olduğunu ifade eden Bektaş, şunları kaydetti:

"Büyük Türk Milletinin vatan sevgisinin, bağımsız ve özgür yaşama tutkusunu çok iyi bilen Atatürk, milletimizin kötüye giden yazgısının ancak milli birlik ve beraberlik sayesinde başarılabileceğine yürekten inanıyordu. Milli Mücadele, onun içindir ki bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip çıkarak, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, esarete karşı koyan bir milleti birlik ve beraberlikle sergilediği bir destan ve onurlu bir mücadelenin adıdır. Bu büyük ve başarı ile çıkılan zorlu kurtuluş mücadelesinin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye Devletinin temelleri atılmıştır. Atatürk, en büyük eserimdir dediği 'Türkiye Cumhuriyeti'ni geleceğimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara verdiği önemi, duyduğu güveni göstermiş, onurlu bir mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs Gününü de Sevgili Gençlerimize de bayram olarak armağan etmiştir."

Vali Bektaş, asil milletin, gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, başta Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, aziz şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement