19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Bora Tezel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.05.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve Gaziantep Genç İşadamları Derneği Başkanı Bora Tezel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uzer mesajında, gençliğin Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yüce milletin tüm fertlerinin göstermiş olduğu topyekun bir direniş ve bağımsızlık mücadelesiyle kurulduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

İstiklal mücadelesinin sembol günü 19 Mayıs'ın, istikbalin sembolü gençlere armağan ve bayram ilan edilmesinin son derece anlamlı olduğunu belirten Uzer, şunları kaydetti:

"Güçlü ve müreffeh Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye'mizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Bu sebeple en önemli önceliğimiz geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. İnanıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır."

Batık da mesajında, 19 Mayıs 1919'un bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirterek, cumhuriyeti gençlerin yaşatacağını kaydetti.

Gençlerin gelecek olduğunu vurgulayan Bartık, daha iyi bir gelecek için gençlerin iyi yetiştirilmesinin önemine dikkati çekti.

Türkiye'nin genç nüfusuyla övündüklerini ifade eden Bartık, şunları aktardı:

"Ülkemizin nüfusunun çoğunluğu genç, hedefleri olan gençler ülkemizin geleceğidir. Ülkemizin her alanda ilerlemesi bize bağlıdır. Biz kendimizi yetiştirir, sonraki kuşağa da örnek olursak istediğimiz seviyelere ulaşabiliriz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum.

Tezel de 19 Mayıs'ın şanlı Türk tarihine altın harflerle yazılmış bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Gençlerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilmiş bugün vesilesiyle ülkeyi ileriye taşıyacak en büyük itici güç ve umut olduğunu vurgulayan Tezel, "Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize verdiğimiz önemi ve kıymeti bir kere daha vurgulamakta büyük fayda bulunmaktadır. Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümünün tüm Türkiye'ye kutlu olmasını diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Uğrunda canlarını hiç düşünmeden verdikleri emanet emin ellerde." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement