19 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Kutlamaları

Mersin'in Silifke, Tarsus ve Anamur ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

19.05.2013 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke, Tarsus ve Anamur ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Silifke'de Cumhuriyet Tören Alanı'nda yapılan kutlama programı Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Gençlik Spor Müdürü Hasan Hüseyin Artural bir konuşma yaptı.

Tören kikboks ve halk oyunları gösterisini ardından daha önce yapılan şiir okuma ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Anamur'daki kutlamalarda, otogardan Cumhuriyet Meydanına kadar Anamur Lisesi bandosu eşliğinde yürüyüş yapıldı. Meydandaki törende Atatürk Anıtı-na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Atatürk anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Yeter Bal, 19 Mayıs'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün esaret altındaki bir imparatorluktan özgür ve medeni bir ulus yaratma girişiminin başlangıcı olarak Samsun'a ayak bastığı gün olduğunu belirterek "Bugün, ulusal kurtuluş savaşımızın ilk ateşinin yakıldığı gündür. Bu gün emperyalist sömürgecilerin yok etmeye kalkıştığı Türk-ün ve işgal ettiği yurdunun onur mücadelesinin başladığı gündür. O günün koşullarını bilmeden, kurtuluş savaşındaki yaşanan zorlukları anlamadan, bilinçli bir toplum ve tarihine yabancılaşmamış kuşaklar yaratmak olanaklı değildir" dedi.

Öğrencilerin konuşmaları, şiirler, halk oyunları gösterileriyle devam eden tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren okul ve öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğrencilerin sunduğu gösterilerle sona erdi.

Törene Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Savcısı Devrim Yenikomşuoğlu, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı Tarsus'ta da etkinliklerle kutlandı. Protokol üyelerinin hazır bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi Atatürk anıtına Mehmet Anacık tarafından konuldu.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki topluluk 75.Yıl Kültür Merkezi'nin yanında bulunan açık hava gösteri merkezindeki gösterileri izledi.

Jimnastik Kulübü öğrencileri ve Tarsus Belediyesi karate takımı gösteri yaptı. Gösterilerin son bölümünde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Folklor eğitmenlerinin gözetiminde öğrenciler halk oyunu gösterisi yaptı.

Kutlamalara Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Garnizon Komutanı Albay Abdülkadir Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan,Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Jandarman Komutanı Binbaşı Bahadır Ersoy, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Tarsus Müftüsü Abdükerim Akbaba, AK Parti ilçe Başkanı Hakkı Meniz, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bu arada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP Tarsus ilçe teşkilatı, parti binasından Atatürk anıtının bulunduğu Cumhuriyet alanına ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement