19. Saraybosna Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

19. Saraybosna Film Festivali

19. Saraybosna Film Festivali

Festival, Bosna Hersekli yönetmen Tanoviç'in, "Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit" filmi ile başladı

16.08.2013 22:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'te yaşanan savaşın izlerini silmek ve ülkenin başkenti Saraybosna'yı eskisi gibi kültür ve sanatla tekrar buluşturmak için 1995'te sanatçıların girişimiyle başlatılan Saraybosna Film Festivali, Bosna Hersekli yönetmen Danis Tanoviç'in, 63'üncü Berlin Film Festivali'nde iki Gümüş Ayı ödülü kazanan "Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit" filmi ile başladı.

Başrol oyuncusu Nazif Muyiç'in hamile olan eşini sigortası olmadığı için hiçbir hastaneye kabul ettirememesini konu alan acı bir hikayeyi anlatan "Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit" filmi, kırmızı halı seremonisinin ardından sinemaseverlerle buluştu.

Filmin yönetmeni Danis Tanoviç, başrol oyuncuları ve diğer ekip üyeleri Saraybosna'daki Halk Tiyatrosu'nun önündeki kırmızı halıdan geçti.

Kırmızı halıda aynı zamanda, Emir Hacihafizbegoviç, Zana Maryanoviç, Mariya Şkariçiç gibi oyuncuların yanı sıra bir çok yönetmen, bakan ve büyükelçi de yer aldı.

"Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit" filminin başrol oyuncusu ve Berlin Film Festivali'nde "En İyi Oyuncu" ödülünün sahibi Nazif Muyiç, kırmızı halıda yaptığı açıklamada, kendisini festivale katılmaktan çok mutlu hissettiğini söyledi. Yaşadığı kötü olayların sonunda iyi bir şekilde sonuçladığını ifade eden Muyiç, hayatında yeni bir bölümün başladığını kaydetti.

Filmin gösterime girmesinden önce yapılan programda konuşan film yönetmeni Danis Tanoviç, filmlerin belki de dünyayı değiştirmediğini, fakat "Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit" filminin Nazif'in ve ailesinin dünyasını değiştirdiğini söyledi.

Her yıl ünlü sinemacıları konuk eden festivalin bu yılki konuğu ise "Alcatraz'dan Kaçış", "Cehennem Silahı" ve "New York'ta Beş Minare" filmlerinde de rol alan Amerikalı oyuncu ve yönetmen Danny Glover olacak.

Festivalde, Türkiye'den, Yeşim Ustaoğlu'nun çektiği "Araf" ve yönetmenliğini Ali Aydın'ın üstlendiği "Küf" filmleri de yarışacak.

Festival, 24 Ağustos Cumartesi günü, Hindistanlı yönetmen Ritash Batra'nın "Yemek Kutusu" filmiyle sona erecek.

Saraybosna Film Festivali'ne bu güne kadar Angelina Jolie, Brad Pitt, Morgan Freeman, Saadet Işıl Aksoy, Semih Kaplanoğlu, Engin Günaydın, Nuri Bilge Ceylan ve Wim Wanders'ın da aralarında bulunduğu birçok sanatçı katıldı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 19. Saraybosna Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement