19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları - Son Dakika
Yerel

19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları

Antalya'da, "19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları" düzenlendi.

05.05.2014 17:33  Güncelleme: 08:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da,"19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları" gerçekleştirildi.  

Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölümü Topluluğu ve Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen "19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları"na, Türkiye'nin çeşitli illerinden 8,9,10 ve 11'inci sınıflardan toplam 500 öğrenci katıldı. 

Olimpiyat sonunda, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan, Olimpiyat Jüri Başkanı Prof. Dr. İlham Aliyev, Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatı ile bilgi ve yetenek seviyesi yüksek olan çocukların, Türkiye'yi birçok alanda temsil edeceğini söyledi. 

Son on yıldır düzenlenen uluslararası matematik olimpiyatlarında Türkiye'nin önemli dereceler aldığını kaydeden Aliyev, "Bu başarılar ile dünya matematik olimpiyatları sıralamasında ilk 10'a giriyoruz. Bu yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Olimpiyatta, İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ahmet İleri, 100 tam puan alarak birinci oldu. İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Emre Kızıltuğ ve Ali Haydar Sever ile İstanbul Özel Kasımoğlu Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ahmet Abdullah Keleş ise ikinciliği elde etti. İstanbul Özel Kasımoğlu Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Furkan Nane ise yarışmada üçüncü oldu.

Olimpiyatta 8, 9, 10, 11 kategorisinde bronz, gümüş ve altın madalya kazanan 60 öğrenciye katılım belgesi, plaket, madalya ve çeşitli hediyeler verildi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement