19 yılda aynı bölgeden 53 ameliyat oldu - Son Dakika
Sağlık

19 yılda aynı bölgeden 53 ameliyat oldu

19 yılda aynı bölgeden 53 ameliyat oldu Geçirdiği kazanın ardından 19 yıl sonra ayağa kalktı Kayseri'de sıva ustası olarak çalışırken 20 metreden aşağıya düşen işçi 19 yılda aynı bölgeden geçirdiği 53'üncü ameliyatın ardından sağlığına kavuştu Ameliyatı için Kayseri'den Manisa'ya gelen ve 19...

20.09.2021 16:52  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 yılda aynı bölgeden 53 ameliyat oldu

Geçirdiği kazanın ardından 19 yıl sonra ayağa kalktı

Kayseri'de sıva ustası olarak çalışırken 20 metreden aşağıya düşen işçi 19 yılda aynı bölgeden geçirdiği 53'üncü ameliyatın ardından sağlığına kavuştu

Ameliyatı için Kayseri'den Manisa'ya gelen ve 19 yıldır çektiği acıların tarifi olmadığını kaydeden Feyyaz Delice isimli işçi yeniden ayağa kalkıp yürüdü

MANİSA - Kayseri'de 2002 yılında inşaatta sıva ustası olarak çalışırken 20 metre yüksekten düşen Feyyaz Delice, 19 yılda aynı bölgeden 53'üncü ameliyatını oldu. 53'üncü ameliyatı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Güvenir Okçu tarafından yapılan Delice, yeniden sağlığına kavuşarak ameliyatın ardından ilk adımlarını atmanın mutluluğunu yaşadı.

Kayseri'de inşaatlarda sıva ustası olarak çalışırken 2002 yılında 20 metrede yüksekten aşağıya düşen ve leğen kemiği kırılan Feyyaz Delice 19 yılda 4 farklı şehirde 52 ameliyat olmasına rağmen bir türlü sağlığına kavuşamadı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Güvenir Okçu'ya ulaşan Feyyaz Delice 53'üncü ameliyat için Manisa'ya geldi. Hastanede yatışı yapılan Delice başarılı bir operasyonun ardından 19 yıldır çektiği acıları son buldu. Ameliyatın ardından ilk adımlarını atan Delice başta 19 yıldır kendisine sabırla bakan eşine ve ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

"Hastamız yeniden yürüyecek"

Umudunu yitiren birçok hastanın tekrar sağlığına kavuşmasını sağlayan Prof. Dr. Güvenir Okçu, "Feyyaz Bey 2002 yılında yüksekten düşmeyle birlikte leğen kemiğinde bir kırık yaşamış. 2002 yılından bu yana farklı şehirlerde değişik sağlık kuruluşlarında toplam 52 kez ameliyat edilmiş ancak sağlığına kavuşamamış. Kendisi Kayseri'de ikamet ediyor. Neredeyse bin kilometrelik bir mesafe. Son gittiği meslektaşım ameliyatının Manisa'da yapılabileceğini söylüyor ve bizim hastanemizi öneriyor. kendisinin önce kızıyla iletişime geçtik, kızı da bir sağlık çalışanı. Kızıyla iletişim kurduktan sonra kendisiyle bir randevu oluşturduk. Hastanemize geldi, tetkikleri yapıldı. Kendisi defalarca ameliyat olduğu için riskleri ailesine anlattık. Aile tüm riskleri kabul etti bu da hastanın nasıl bir ıstırap yaşadığını gösteriyor. Riskler kabul edildikten sonra iki gün önce omurganın leğen kemiğine bağlandığı noktadan ve ön taraftan bir ameliyat yaptık. İki günü çok iyi geçirdi. Bir kanama yaşamadı, sinir hasarı yaşamadık. Ameliyata girdiği gibi çıktı. Kendisi tekrar ayağa kalkacak. Üzerine tam basıp yürümeye başlayacak. Bundan sonra rehabilitasyon ve nekahet süreci. Ameliyat yeri sorunsuz olduğunda da tekrar Kayseri'ye göndereceğiz ve belli aralıklarla bize kontrole gelecek." dedi.

"52 ameliyat oldum sağlığıma kavuşamadım"

Yaşadığı iş kazası sonrası 19 yıldır büyük acılar çektiğini dile getiren Feyyaz Delice ise, "2002 yılında yüksekten düşme sonucu 19 yılda 52 ameliyat oldum ve bir türlü tedavi edilemedim. O zamandan bu zamana çok acılar çekiyordum. Tarsus'ta, Ankara'da birçok yerde tedavi aradım bulamadım. 2002 yılından bu yana çok acılar çektim. Kayseri'de bir hocamız Güvenir Hocayı önerdi Manisa'ya geldik. Güvenir Hocam ameliyatımı yaptı acılarım son bulacak İnşallah. Sağlığıma kavuşacağım. Allah Güvenir Hocamdan razı olsun. Sıva ustasıydım yere düştüm. 4 şehir dolaştım buralarda birçok ameliyat oldum. 52 ameliyat geçirdim. Kayseri'de hastanede yatarken arkamda yaralar oluştu. Bacaklarımın arkasından et alıp yapıştırdılar tutmadı, enfeksiyon oluştu. Bizim yapacağımız bu kadar dediler eve gönderdiler o zamandan bu zamana şiddetli ağrılar çektim. Kayseri'de bir hocamız Güvenir Hocayı söyledi biz de Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine geldik. Ameliyatımı yaptı yürümeme sebep olacak. Ameliyatımı oldum sağlığımda yerinde. Buradan yürüyerek gideceğim" diye konuştu.

"Keşke 19 yıl önce tanısaydım"

Ameliyatın ardından yürüme çalışmalarına başlayan ve koltuk değnekleriyle ilk adımlarını atan Feyyaz Delice duygularını şöyle dile getirdi: "Yıllardır yatan bir hastayım 4 farklı şehir gezdim. Bu ameliyatın yapılamayacağını ve masada kalacağımı, ameliyatın zamanında yapılmadığını söylediler. Güvenir hocam ameliyatımı yaptı. Damarlarıma sinirlerime zarar vermeden ameliyatımı yaptı. Şuanda yürüyorum. Güvenir hocama ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Güvenir hocamı düştüğüm sene yani 19 sene önce bir haftalıkken görmüş olsaydım yaklaşık 20 yıl bu ağrıları çekmezdim belimin arkasında yaralar oluşmazdı. Koşup yürüyebilirdim de. Başta eşime, çocuklarıma bunca zaman benim yanımda oldukları için ve ameliyatı yapan hocalarıma çok teşekkür ediyorum.

19 yılda aynı bölgeden 53 ameliyat oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık 19 yılda aynı bölgeden 53 ameliyat oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi
    17:01 Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi hizmete girdi

    Yüreğir Belediyesi tarafından yapılan aile sağlığı merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, merkezin hayırlı olmasını diledi ve sağlık alanında yapılan yatırımların devam edeceğini belirtti. Törene, Cumhur İttifakı'nın Yüreğir Belediye Başkan adayı Halil Nacar da katıldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem
    16:12 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan işletmeye adli ve idari işlem

    Antalya'da, izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan bir işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı. Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, Kuşkavağı Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde yapılan aramada, bin 757 adet çeşitli tıbbi malzeme ve cihaz ele geçirildi.

  • Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor
    15:40 Alzheimer hastası eşine 82 yaşındaki koca destek oluyor

    Gaziantep'te 82 yaşındaki Ahmet Kılavuz, 57 yıl önce evlendiği eşi Sabiha Kılavuz'un Alzheimer hastalığıyla mücadelesinde en büyük destekçisi oldu. Eşini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'ne götüren Kılavuz, burada eşinin hafızasını güçlü tutmaya çalışıyor. Eşinin hastalığı sonrası hayatlarının büyük oranda değiştiğini belirten Kılavuz, ölene kadar eşine destek olacağını söyledi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı
    15:07 Malatya'da Sahte Doktor Yakalandı

    Malatya'da kendisini dahiliye ve kadın doğum doktoru olarak tanıtan S.E'nin para karşılığı Suriye uyruklu kişileri evinde muayene ettiği ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan şüphelinin evinde birçok tıbbi malzeme ve büyük miktarda para ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, adli mercilere sevk edilecek.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı
    14:45 Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı

    Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Polikliniklere başvuran hastalar muayene edildi ve görevliler hastaların yeni hastanede işlemlerini zorlanmadan yapmalarına yardımcı oldu. Vali Musa Işın ve protokol üyeleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı belirtildi. Hastane, 180 bin metrekare kapalı alana sahip olup 610 yatak kapasitesine sahiptir. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, hastanenin iki ayrı yerleşkeden oluştuğunu ve toplamda 122 poliklinik bulunduğunu açıkladı. Başhekim Hasan Emre Aydın ise hastanede 50'nin üzerinde poliklinikte hekimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

  • Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor
    14:42 Kırıkkale'de otizmli öğrenciler atlar ile terapi alıp kendilerini geliştiriyor

    Kırıkkale'de otizmli öğrenciler, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda bulunan özel bir at çiftliğinde atlar ile terapi alarak kendilerini geliştiriyor. Proje kapsamında misafir edilen öğrenciler, binicilik eğitimi alarak fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişim sağlıyor. Veliler ise çocuklarının mutluluğunun her şeye bedel olduğunu belirtiyor.


Advertisement