19 Yıldır Kendi Evladı Gibi Baktığı Enes'i Cenazesinde de Yalnız Bırakmadı - Son Dakika
Yaşam

19 Yıldır Kendi Evladı Gibi Baktığı Enes'i Cenazesinde de Yalnız Bırakmadı

19 Yıldır Kendi Evladı Gibi Baktığı Enes\'i Cenazesinde de Yalnız Bırakmadı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Türkan Harmankaya’nın doğmadan sahiplenerek evlatlık edindiği spastik engelli 19 yaşındaki Enes Harmankaya hayatını kaybetti.

12.04.2018 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Türkan Harmankaya'nın doğmadan sahiplenerek evlatlık edindiği spastik engelli 19 yaşındaki Enes Harmankaya hayatını kaybetti. 19 yıl boyunca Enes'e kendi evladı gibi bakan Türkan Harmankaya, Enes'i cenazesinde de yalnız bırakmadı.

Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımdan çıkamayan ve hayatını kaybeden 19 yaşındaki Enes Harmankaya'nın ölümü, Türkan-Bayram Harmankaya çiftini derin acı ve gözyaşlarına boğdu. Anne ve baba Harmankaya, evlatlık edindikten sonra 19 yıldır kendi çocukları gibi baktıkları Enes'i, son yolculuğunda da bir an olsun yalnız bırakmadı. Cenaze namazından önce morg önünde hıçkırıklarla ağlayan anne Türkan Harmankaya, yaptığı açıklamada, hayatta kaldığı süreçte kendisine yardım ve desteğini esirgemeyen tüm Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'a ve emeği olan herkese teşekkür etti. Harmankaya, "Allah razı olsun herkesten, yaşadığı süreçte bütün dünya yanımızda oldu. Haklarını helal etsinler. Eşim Bayram'dan da Allah razı olsun, ömrü boyunca onu taşıdı bir gün olsun 'yoruldum' demedi. O da benimle hayat mücadelesi verdi, kimseye bizi muhtaç etmedi. Biz Enes'i yüreğimizle tarifsiz sevdik, inşallah cennet mekanı olsun, çok acılar çekti benim kuzum" diye konuştu.

"Oğlumu, yavrumu, kolumu, kanadımı kaybettim"

Gözyaşları döktüğü oğlunu ve yavrusunu kaybettiği için çok üzgün olduğunu dile getiren anne Harmankaya, "Oğlumu, yavrumu, kolumu, kanadımı kaybettim. Yüreğim yanıyor benim evimin neşesi gitti, benim evimin huzuru, güneşi gitti. Altı aydır yoğun bakımda hastanelerdeydi, son olarak Numune Hastanesinde yoğun bakımdaydı, orada kaybettim çocuğumu. Enes'i eve getirdiğim gün ayın 11'iydi, öldüğünde yine ayın 11'iydi. Nasıl dayanacağımı bilmiyorum, sabır ver Allah'ım. Onu çok seviyorduk. Evimizin neşesi idi. Hiç engelli görmedik onu, hiç almış gözüyle bakmadık, bizim birtanemizdi" şeklinde konuştu.

Doğuştan beyin felci geçirdiği için yatağa mahkum olan Enes 19 yaşında hayatını kaybederken, hastane morgundan alınan cansız bedeni Eşrefoğlu Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Beyşehir Mezarlığı'na götürülerek burada defnedildi. Anne Harmankaya, cenaze namazı sonrasında Enes'in omuzlarda taşınan tabutuna, cenaze aracına alınırken son kez baktı, ardından mezarlığa giderek orada da yalnız bırakmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Harmankaya çiftini ve Enes'i Külliyede kabul etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resepsiyonunda birçok anne gibi Türkan Harmankaya ve eşi Bayram ile spastik engelli oğlu Enes'i Külliyede kabul etmiş, görüşmede duygusal anlar yaşanmıştı. Harmankaya, oğluna bakacak kimse olmadığı için ilk anda resepsiyon davetini kabul etmemiş, Erdoğan'ın talimatı üzerine kendisi, eşi ve Enes için tahsis edilen özel bir minibüsle Ankara'ya giden çift, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Külliyede bir araya gelmenin sevinç ve heyecanını yaşamıştı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 19 Yıldır Kendi Evladı Gibi Baktığı Enes'i Cenazesinde de Yalnız Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tunceli'de sağlık memuru balkondan düşerek hayatını kaybetti
    07:21 Tunceli'de sağlık memuru balkondan düşerek hayatını kaybetti

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bulundukları evin 3'üncü kat balkonundan düşen sağlık memuru Savaş Kazikoğlu (30) hayatını kaybetti. Olayda yaralanan kadın doktor T.B.'nin ise durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı
    02:40 Şırnak'ın Uludere ilçesinde araç dereye düştü: 4 ölü, 1 yaralı

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkarak dereye düşen araçta bulunan 5 kişiden 4'ü hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor. Olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Uludere Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise otopsi için hastane morguna gönderildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı
    01:36 Bucak'ta motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada, virajı alamayan bir motosiklet sürücüsü dereye düşerek yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

  • Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı
    00:47 Çanakkale Valiliği, Orman Yangınları İçin Risk Uyarısı Yaptı

    Çanakkale Valiliği, beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınları açısından risk oluşabileceğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, orman yangınlarının çoğunun beşeri hatalardan kaynaklandığını ve ateşin kesinlikle uzak durulması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, herhangi bir orman yangını fark ederlerse 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunmaları gerektiği konusunda uyarıldı.


Advertisement