1907 Fenerbahçe Liderlik Koltuğunu Kaptı! - Son Dakika
Spor

1907 Fenerbahçe Liderlik Koltuğunu Kaptı!

1907 Fenerbahçe Liderlik Koltuğunu Kaptı!

VFŞL 2.gününde oynanan maçlar sonucunda 1907 Fenerbahçe 2'de 2 yaparak zirveye yükseldi.

18.06.2018 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zübeyr Bozkurt/ Skorer

Yaz Mevsiminin başlamasıyla hız kazanan lig maçlarının 2. gününde ilk maç Royal Bandits - Doğuş Üniversitesi Aurora arasında oynandı. Royal Bandits takımının orman oyuncusu Closer'ın aldığı Master Yi üzerine kurduğu kompozisyon, üst koridorda Jayce, orta koridorda Taric ve alt koridorda Ezreal - Rakan ikilisiyle tamamlanmaya çalışıldı. Aurora cephesinde ise kurulan kompozisyon takımın saldırı gücü taşıyıcısı (ADC) Rain'in aldığı Yasuo üzerine kuruldu, üst koridor'da Malphite, ormanda Graves, orta koridorda özellikle bizi şaşırtan Naru tarafından oynanan Braum ve destek rolünde Alistar tercihleriyle oldukça değişik ve hiç alışık olmadığımız meta tercihleri yapıldı. Maçın 3. dakikasında Aurora cephesinden üst koridora yapılan 2 kişilik Braum - Graves baskını ile Broken Blade ilk kanı, kasmasını hiç istemeyeceğiniz Graves'e teslim etti. Maçın 12. dakikasında ise bu sefer Royal Bandits cephesinden orta koridora düzenlenen baskında Rakan'ın ultisi "Seri Cazibe" ile uyguladığı kitle kontrol, Master Yi'nin kolayca 2 kill almasını sağladı. Ama tüm oyunu Master Yi üzerine kuran Royal Bandits takımı, Aurora'nın sahip olduğu kitle kontrolün karşısında büyük bir çaresizlikle oyunu kaybetmeye doğru adım adım yaklaştı. Sadece Alistar bile tek başına Master Yi'ye 3 tane kitle kontrol uygularken üzerine bir de Braum'un "Buz Yanığı" ve Malphite'ın "Önlenemez Güç" yetenekleri eklenince, çaresiz kalan Royal Bandits oyunun 34. dakikasında mağlup oluyor. Doğuş Üniversitesi Aurora tarafında takımını sırtlayan Wisdom'ın maçın adamı seçilmesi beklenirken sürpriz yaparak Braum oynayan Naru maçın adamı seçiliyor.

Günün ikinci maçı, HWA Gaming ve Beykent Üniversitesi YouthCrew arasında oynandı. Özellikle sçeim yasaklama ekranında Yasuo, Alistar, Darius, Taric ve Vladimir'in yasaklanmasıyla iki taraf da nişancı ve orta koridorlarına alışık olduğumuz tercihler yaptı. HWA tarafı üst koridor Ornn, orman Xin Zhao, orta koridor Cassiopeia ve bot lane Kai Sa - Braum olarak maça başlarken YouthCrew oyuncuları üst koridora Aatrox, ormanda Taliyah, orta koridorda Zoe ve alt koridorda Ezreal - Tahm Kench tercihinde bulundu. Maçın 6. dakikasında YouthCrew takımı oyuncusu Elwind, ormancısının baskına gelmesiyle karşı oyuncusundan ilk kanı alıyor. Maçın bu dakikasından sonra koridor baskını konusunda zayıf kalan YouthCrew ormancısı Mojito skorda 1-4'e kadar gerilerken onun aksine HWA Gaming ormancısı Trix çok güzel bir oyun geçirdi ve maçın bitiminde karşı takıma hiç kill vermeden 4-0-6 gibi net bir skorla oyunu bitiriyor. Ayrıca HWA Gaming'in başarılı üst koridor oyuncusu Armut ilk gün olduğu gibi 2. günde de maçın adamı seçiliyor.

Günün üçüncü karşılaşması, ligin yeni takımı ve henüz kimyaları oturmamış olan Bursaspor Esport takımı ile ligin en tecrübeli takımlarından Dark Passage arasında oynandı. Dark Passage takımı oyuna üst koridorda Aatrox, ormanda Xin Zhao, orta koridorda Lulu ve alt koridorda Vladimir - Alistar kompozisyonuyla başlarken Bursaspor Esport takımı oyuna üst koridorda Renekton, ormanda metanın güçlü şampiyonlarından Master Yi, orta koridor da Taric ve alt koridorda Lucian - Rakan ikilisiyle başladı. Maçın 3. dakikasında Dark Passage takımında Panky, ormancısının da yardıma gelmesiyle kule altına girerek maçın ilk kanını ormancısı Crush'a kazandırdı. Sonrasında 7 dakika boyunca kill sesi çıkmayan oyunda, Bursaspor Esport'un alt koridoru Hades ve Tolerant 'lane swap' yaptı, üst koridora Panky'nin beklemediği bir anda gelerek Panky'den kill çıkarmayı başaran ikili skorda durumu 1-1'e getirdi. Maçın 25. dakikasında Nash denemesine giren Bursaspor Esport tarafı, Dark Passage'ın reaksiyon göstermesiyle baron pitinde katliam veriyor ve Dark Passage'ın üst koridoru Panky 4'te 4 atıyor. Katliamın ardından Nash'i de alan Dark Passage takımı oyunu Bursaspor Esport'un üzerine yıkıyor. Nash ile beraber alt koridordan ittirmeye başlayan Dark Passage, burada girdiği takım savaşını kazanıyor ve ikinci defa katliam alarak baron güçlendirmesiyle beraber hızlı bir biçimde oyunu bitirerek galibiyete uzanan takım oluyor. Güzel oyunu ve aldığı 4'te 4 ile Dark Passage'ın üst koridor oyuncusu Panky maçın adamı seçiliyor.

Günün son maçı, adeta derbi takında olan 1907 Fenerbahçe ve Bahçeşehir SuperMassive arasında oynanıyor. Super Massive takımı oyuna üst koridorda Mundo, ormanda Xin Zhao, orta koridorda Zoe ve alt koridorda Mordekaiser ve Pyke seçimleriyle başlarken, 1907 Fenerbahçe takımı oyuna üst koridorda Vladimi, ormanda Camille, orta koridorda VelKoz ve alt koridorda Ornn - Trundle seçimleriyle başlıyor. Maçın henüz 2. dakikasında Zeitnot'un bir anlık yalnız kalmasını fırsat bilen ve 2.sebiye avantajını kullanan 1907 Fenerbahçe alt koridoru ellerindeki ignite avantajını da kullanarak ilk kanı alıyor. Maçın 6. dakikasında orta koridora gelen Super Massive destek oyuncusu SnowFlower, Velkoz'dan beklemediği bir anlık hasar alarak borçlu çıkıyor ve ikinci sayıyı 1907 Fenerbahçe'den Frozen'a bırakıyor. Maçın 9. dakikasında ormancısı Move'un baskına gelmesiyle takım kaptanı Thaldrin eski takım arkadaşı FabFabulous'tan üçüncü sayıyı alıyor. Oyun ortasına doğru lane aşamasından çıkan oyun ayrık ittirmeler ve orman oyunlarıyla devam etti. Maçın 22. dakikasında kaptan Thaldrin tecrübesini konuşturarak takım savaşına arkadan katılarak 2 kill çıkarıyor, takımının da desteğe gelmesiyle beraber Super Massive cephesinden 4 kişi düşüyor. Bunu fırsat bilen Fenerbahçe, Nash'i de alarak oyunda üstünlüğünü kuruyor fakat aldıkları Nash'i iyi değerlendiremiyor. Maç ortada devam ederken herkes full build olma yolunda fakat Fenerbahçe takımı 34. dakikada bir Nash daha alıyor ve 36. dakikasında katliam yaparak galibeyete ulaşıyor. Maçın adamı, oyuna yaptığı %65'lik katkı ile kaptan Thaldrin seçiliyor.

Ligin 3. gün karşılaşmaları 18 Haziran Pazartesi saat 18.00'de Dark Passage ve Beykent Üniversitesi YouthCrew arasında oynanacak maç ile başlayacak.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 1907 Fenerbahçe Liderlik Koltuğunu Kaptı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement