'1915 Çanakkale' Tırı Ardahan'da - Son Dakika
Yerel

'1915 Çanakkale' Tırı Ardahan'da

\'1915 Çanakkale\' Tırı Ardahan\'da

Çanakkale'deki savaş alanlarından çıkan savaş malzemeleri ve müzeye bağışlanan yazılı ve görsel malzemelerden oluşan tır müze, Çanakkale Savaşları'nın 100.yılı olan 2015'e kadar tüm Türkiye'yi dolaşmasının hedeflendiği belirtildi.

12.06.2013 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valiliği'nin katkıları ile 'Çanakkale'yi Anadolu'da yaşatıyoruz' sloganıyla yola çıkan gezici müze '1915 Çanakkale' Tırı, Ardahan'a geldi

Çanakkale'deki savaş alanlarından çıkan savaş malzemeleri ve müzeye bağışlanan yazılı ve görsel malzemelerden oluşan tır müze, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı olan 2015'e kadar tüm Türkiye'yi dolaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Çanakkale 1915 gezici müzesi Tır'ı "Çanakkale'yi Anadolu'da yaşatıyoruz" sloganıyla yola çıktığı, Türkiye turunda Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün daveti ile Ardahan'a geldi. Tır'da bulunan ve savaşın büyüklüğünün en büyük ispatlarından birisi olan 'havada çarpışan mermiler' yoğun ilgi gördü.

Doğtaş Mobilya sponsorluğunda ve proje mimarı tarihçi Ahmet Uslu tarafından tasarlanan gezici müzede savaş döneminden kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları, anılar, mermi kovanları, bombalar, silahlar, Çanakkale savaşlarını anlatan jenerik belgesel sunumları yer alıyor. Müze TIR'da bulunan ve en çok dikkat çeken objelerden birisi de Çanakkale savaşının en iyi anlatan havada çarpışan mermiler. Seyit Onbaşının heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu müze TIR'da vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '1915 Çanakkale' Tırı Ardahan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement