1930 yılında yapılması planlanan proje bu dönemde hayata geçti - Son Dakika
Güncel

1930 yılında yapılması planlanan proje bu dönemde hayata geçti

1930 yılında yapılması planlanan proje bu dönemde hayata geçti

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Paşalar mevki'ine 1930 yılında yapılması planlanan ve 2020 yılında tamamlanan Gök Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali (HES) projesini yerinde incelerken, "Cumhuriyet tarihinin ilk dönemlerinde planlanmış çok eski projedir" dedi.

18.05.2020 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Paşalar mevki'ine 1930 yılında yapılması planlanan ve 2020 yılında tamamlanan Gök Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali (HES) projesini yerinde incelerken, "Cumhuriyet tarihinin ilk dönemlerinde planlanmış çok eski projedir" dedi.

Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Selimiye Köyü Paşalar mevki'ine yapımı tamamlanan ve kabul aşamasında olan "Gök Regülatörü ve HES projesini ziyaret etti. Yöneticilerden bilgi alan Başkan Şahin, "İlçemiz sınırlarından Gölpazarı ilçemiz Bayırköy Beldemiz sınırlarını da içine alarak uzanan Gök Regülatörü ve HES projesi Cumhuriyet tarihinin ilk dönemlerinde planlanmış çok eski projedir. Sakarya üzerinde Sarıyar Barajı ile birlikte baraj için en müsait yer olarak tanımlanan Paşalar Boğazı ne yazık ki hep ihmal edilmiştir. Çocukluğumuzdan bu yana hep gündemde olan ve her iktidar döneminde yapılacağı vaadi verilen barajın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde projelendirilip sür'atle inşa edilmesinden ve tamamlanmış olunmasından son derece mutlu olduk. Cumhurbaşkanımıza, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez'e önceki dönem Milletvekilimiz şuan Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir ve Milletvekilimiz Selim Yağcı'ya çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Öte yandan Sakarya Nehri üzerinde 9,63 MWm/9,11 MWe kurulu gücünde Gök Regülatörü ve HES tesisi deneme üretimlerini de gerçekleştirdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1930 yılında yapılması planlanan proje bu dönemde hayata geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement