1963 Yapımı Gurbet Kuşları Filmi Yeniden Çekildi - Son Dakika
Magazin

1963 Yapımı Gurbet Kuşları Filmi Yeniden Çekildi

1963 Yapımı Gurbet Kuşları Filmi Yeniden Çekildi

'Altın Portakal ve Sinemamızın Elli Yılı' belgeseli için 1963 yapımı 'Gurbet Kuşları filminden üç dakikalık bir sahne yeniden çekildi.

15.09.2013 13:47  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Nebil Özgentürk'ün hazırladığı 'Altın Portakal ve Sinemamızın Elli Yılı' belgeseli için 1963 yapımı 'Gurbet Kuşları" filminden üç dakikalık bir sahne yeniden çekildi. Filmin bu sahnesi için Emre Karayel ve Demet Evgar kamera karşısına geçti.

'Bir Kadın Bir Erkek' dizisiyle yıllardır ekranda olan Emre Karayel ve Demet Evgar filmin önemli sahnelerinden biri sayılan ve Tanju Gürsu'nun 'Murat', Sevda Ferdağ'ın 'Seval' karakteriyle yer aldığı bölümler yeniden canlandırıldı.

Bir pavyonda konsomatris olarak çalışan Seval'le, Kahramanmaraş'tan İstanbul'a ailesiyle çalışmak için gelip hüsrana uğrayan yoksul bir ailenin ortanca çocuğu Murat'ın tuhaf ve şaşırtıcı ilişkisinin anlatıldığı sahne için Demet Evgar ve Emre Karayel, dönem kostümleri yeniden giydi. Aynı sahnenin yeniden çekildiği üç dakikalık bölümde, her iki oyuncu başarılı bir performans sergiledi.

ALTIN PORTAKAL VE SİNEMAMIZIN ELLİ YILI

Toplamda 70 dakikalık olan ve CNNTÜRK ekranlarında yayınlanacak olan "Altın Portakal ve Sinemamızın Elli Yılı" isimli belgeselin seslendirmesini Çetin Tekindor; müziklerini Cahit Berkay ve Can Atilla üstleniyor. Belgeselin ilk gösterimi 5 Ekim'deki 'Altın Portakal 50 Yaşında' gecesinde gösterilecek. Belgeselde 1960'ların başından günümüze sinemamızda olup biten ne varsa anekdotlarla anlatılıyor. Belgesel için 25 sanatçı ve festival yöneticisinin, dönemin belediye başkanlarının görüşlerine başvuruldu. Türkan Şoray'dan Hülya Koçyiğit'e, Tarık Akan'dan Rutkay Aziz'e sanatçılarla röportajlar yapıldı.

HALİT REFİĞ'E SAYGI

Altın Portakal'ın 1964'deki ilk yarışmasında en iyi film ödülü alan 'Gurbet Kuşları' da belgeselde anlatılıyor. Halit Refiğ'in yönettiği Orhan Kemal'in aynı adı taşıyan eserinden uyarlanan film, gösterildiği dönemlerde büyük yankı yapmış, Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Tanju Gürsu ve Sevda Ferdağ'lı kadrosuyla çok sevilmişti. Belgesel bir anlamda elli yıl önce çekilen film ve geçen yıl kaybettiğimiz yönetmeni Halit Refiğ'e selam ve saygı duruşunda bulunmayı amaç ediniyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin 1963 Yapımı Gurbet Kuşları Filmi Yeniden Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement