"1982 Anayasası'nın Evrimi ve Yeni Anayasadan Beklentiler" Paneli - Son Dakika
Yerel

"1982 Anayasası'nın Evrimi ve Yeni Anayasadan Beklentiler" Paneli

Nevşehir Üniversitesi'nde (NEÜ) "1982 Anayasası'nın Evrimi ve Yeni Anayasadan Beklentiler" paneli düzenlendi.

28.12.2011 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Üniversitesi'nde (NEÜ) "1982 Anayasası'nın Evrimi ve Yeni Anayasadan Beklentiler" paneli düzenlendi.

NEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "1982 Anayasası'nın Evrimi ve Yeni Anayasadan Beklentiler" konulu panelde, akademisyenlerin, üniversite öğrencilerinin ve halkı beklentileri ele alındı.

NEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Serkan Akıllı, Yrd. Doç. Dr. Uluç Çağatay, Araştırma Görevlisi Kerim Bilgin, Can Şeker, Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri Meltem Nazlı ve Kübra Aslan'ın konuşmacı olarak katıldıkları paneli, Yrd. Doç. Dr. Leyla Kahraman yönetti.

Kahraman, Yüksek Öğrenim Kurumu'nun tekrar yapılandırılması gerektiğini dile getirerek, milletvekili dokunulmazlıkları ve basın özgürlüğü konularını ele aldı.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılması gerektiğini belirten Kahraman, suç işleyen bir milletvekiline de gerekenin yapılması gerektiğini söyledi.

Basın özgürlüğü konusunda da hala sorunların yaşanmakta olduğuna dikkat çeken Kahraman, bir gazetecinin düşüncesini dile getirdi diye sansürlenmemesi gerektiğini, çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Çağatay da sunumunda, yeni anayasada kentleşme politikasının anayasal güvence altına alınması gerektiğini, kentleşmenin bütünleştirici ve eş güdüm halinde önlemler alınarak, anayasa ile güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki kentleşme sorularının hiçbir zaman çözülemediğini ifade eden Çağatay, şöyle devam etti:

"Türkiye'de kaçak yapılaşma sorunu var. Bu sorun ciddi bir sorun. Kronikleşmiş bir sorun. Afetlere dayanıksız kentleşme sorunu var. Türkiye'nin afet politikasında bir risk politikası yok. ya da bu politika yeni oluşturuluyor. Denetimsiz kent büyümesi sorunu var. Bu sorunların çok fazla sebepleri var. Türkiye'de kentleşme sorununu düzenleyen yasal mevzuatların olmaması, yetki çatışması olması, bu sorunların nedenlerinden. Bu yüzden kentleşme politikası, anayasal bir güvenceye alınmalı"

Panelde Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri Meltem Nazlı ve Kübra Aslan da yaptıkları sunumlarında üniversite öğrencileri ve birer vatandaş olarak yeni anayasadan beklentilerini dile getirdi.

Panelin sonunda söz isteyen Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ise konuşmasında kentleşme konusuna değinerek, yeni anayasa ile yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden yana olduklarını kaydetti.

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesinin yanında yerel meclislerin de daha etkili hale getirilmesi gerektiğini belirten Duman insanlara, kurum ve kuruluşlara, yetki ve sorumluluklarına oranla bütçe verilmesi gerektiğini savundu.

Panel, öğrencilerin yeni anayasa ile ilgili görüşlerini dile getirmeleri ile sona erdi.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '1982 Anayasası'nın Evrimi ve Yeni Anayasadan Beklentiler' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement