1ilker Ayrık Sığıntılar Adlı Oyunla Seyirci Karşısında - Son Dakika
Güncel

1ilker Ayrık Sığıntılar Adlı Oyunla Seyirci Karşısında

Haber.Taner YENER-Kamera.

20.11.2012 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Taner YENER-Kamera: Özgür ARSLAN-İSTANBUL DHA

Pervasız Tiyatro tarafından yeni sezonda sahnelenen, Polonyalı yazar Slawomir Mrozek'in kaleme aldığı 'Sığıntılar" adlı oyunun galası Kenter Tiyatrosu'nda yapıldı. İlker Ayrık ve Aykut Taşkın'ın oynadığı oyunun galasına, Doğan TV Holding CEO'su İrfan Şahin, Beyazıt Öztürk, Rasim Öztekin eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin, Mustafa Alabora'nın da aralarında bulunduğu iş ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Kanal D'de ilgiyle izlenen 'Beyaz Show" programının sunucusu ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, 'Kanal D ve Beyaz Show ekibinden bayağı bir kişi geldi. İlker'e söz vermiştik. İlker'in oyunundan çok biz Beyaz Show ekibi olarak bir karar aldık. Bu sene şöyle bir şey yapalım dedik. Her hafta bir tiyatro oyununa gidelim diye 20-25 kişi. Bundan sonra ekip olarak her hafta tiyatroya gideceğiz. İlker'e başarılar diliyorum bol şans" dedi.

Oyuncu Mustafa Alabora ise İlker Ayrık ve Aykut Taşkın'ın öğrencileri olduğunu belirterek, 'Onlar benim çok kıymetli öğrencilerim. Çok ısrar ettiler.Ben uzun yıllardır tiyatroya gitmiyordum. Ama o kadar çok hoş çağırdılar ki gelmemek olmazdı. Şimdi kulise gideceğim, onları öpeceğim, sonra da oyunlarını izleyeceğim" dedi. Alabora, İlker Ayrık'ın performansıyla ilgili bir soruya 'İlker çok iyi. Aykut'ta çok iyi ikisi de sınıf arkadaşıydı zaten. İkisi okurken de çok parlak öğrencilerdi hayatları da öyle parlak geçiyor. Resim yapıyorum. Bir teklif olursa açığız. Olmadığı için oynamıyoruz" diye yanıt verdi.

Tiyatro ve Sinema oyuncusu Rasim Öztekin de basın mensuplarının sorularına esprili yanıtlar verdi. Oyun afişindeki oyuncak maskot köpeği gösteren Öztekin, 'Ben oyunda bir şeyi merak ettim. İlker'e de söyledim zaten. Ben şu maskotu merak ettim. Bakalım bilmiyorum. Bütün ümidim şu maskotta" dedi. Öztekin, yer aldığı proje ve yarın oynanacak Galatasaray- Manchester United maçı ile ilgili sorulara, "Seksenler devam ediyor. Çok keyifli bir setimiz var. O setten bu arkadaşımızda bugün oynuyor. İyi olur inşallah" diye cevapladı.?Sığıntılar" oyunu, Polonyalı yazar Slawomir Mrozek'in kaleme aldığı, Zihni Küçümen çevirisi ile Sabahattin Mutluer yönetiminde, Ferit Özen'in dekor ve kostüm tasarımıyla, Eser Taşkıran'ın müziklerini yaptığı,İlker Ayrık ve Aykut Taşkın'ın rol dağılımı ile sahneye koyuldu. İki perde halinde sergilenen oyun 28 Kasım Çarşamba ve 28 Aralık Cuma günleri seyircileriyle buluşacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1ilker Ayrık Sığıntılar Adlı Oyunla Seyirci Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement