1yaşlı Kılığına Girip, Basın Toplantısı Yaptılar - Son Dakika
Güncel

1yaşlı Kılığına Girip, Basın Toplantısı Yaptılar

1yaşlı Kılığına Girip, Basın Toplantısı Yaptılar

Yaşlı kılığına girip, basın toplantısı yaptılar CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, TBMM'de KPSS sınavına girmiş ancak atanamayan bazı memur adalarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.

19.02.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşlı kılığına girip, basın toplantısı yaptılar

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, TBMM'de KPSS sınavına girmiş ancak atanamayan bazı memur adalarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı sırasında 3 memur adayı, saçlarını beyaza boyadı, bellerini bükerek, ellerindeki şemsiyeyi baston olarak kullanan adaylar, 'Şimdi değil de yaşlanınca mı atanacağız" dedi.

Türeli, ve beraberindeki memur adayları TBMM'de birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında ikisi kız, 3 öğrenci saçlarını sprey ile beyaza boyadı, şemsiyeyi de baston olarak kullanarak kürsüye geldi. Atanamamalarına tepki gösteren memur adayları, yaşlanınca mı memur olacaklarını sordular ve bu nedenle yaşlı kılığında basın toplantısına çıktıklarını söylediler.

KPSS'ye girmiş ancak ataması yapılmamış 3,5 milyon memur adayı olduğunu, kamuda ciddi anlamda kadro açığı bulunduğunu belirten Türeli, 2014 yılında KPSS'ye lisans düzeyinde 1 milyon 128 bin 32, ön lisans düzeyinde 779 bin 314, orta öğretim düzeyinde 1 milyon 683 bin 696 olmak üzere toplamda 3 milyon 591 bin 42 adayın girdi. Bu adaylar için ilk atama dönemi olan 2014 yılının Kasım ayında lisans için 3 bin 715, ön lisans için 770, orta öğretim düzeyinde ise 582 olmak üzere toplamda 5 bin 67 kadro açıldı. Böyle bir şey olabilir mi? KPSS'ye 3,5 milyon kişi girecek, bunların istihdamına 5 bin kadro tahsis edilecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1yaşlı Kılığına Girip, Basın Toplantısı Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement