2,5 Yaşındaki 55, 9 Aylık Kardeşi 25 Kilo! Teşhis Konulamayan Kardeşlerin Yardım Çığlığı - Son Dakika
Güncel

2,5 Yaşındaki 55, 9 Aylık Kardeşi 25 Kilo! Teşhis Konulamayan Kardeşlerin Yardım Çığlığı

Niğde'de yaşayan ailenin küçük çocuğu, 9 aylıkken 25 kiloya diğeri 2,5 yaşındayken 55 kiloya ulaştı. Kilo almaya devam eden çocuklardan alınan kan İngiltere'ye gönderildi ancak bir teşhis konulamadı.

21.05.2018 10:28  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de yaşayan Şenol ve Ayşe Sarıdaş çiftinin çocukları 9 aylık Yılmaz Buğra 25, ablası 2,5 yaşındaki Semanur ise 55 kiloya ulaştı.

TEŞHİS KONULAMAYAN HASTALIK SEBEBİYLE KİLO ALIYORLAR

Teşhisi konulamayan hastalık nedeniyle kilo almaya devam eden çocukları için Şenol (26) ve Ayşe Sarıdaş (24) çifti yardım istedi. Çift, çocuklarının hızlı kilo almasından şüphelenerek, Kayseri ile Ankara'daki hastanelere başvurdu. Buralarda çocuklara yapılan muayenelere rağmen teşhis konulamadı.

2,5 Yaşındaki 55, 9 Aylık Kardeşi 25 Kilo! Teşhis Konulamayan Kardeşlerin Yardım Çığlığı

"DOĞDUKLARINDA BİR SORUN YOKTU SONRA ANİDEN KİLO ALDILAR"

Baba Şenol Sarıdaş, "Ben işsizim, iş çıkarsa hamallık yapıyorum. Semanur, doğduğunda böyle bir rahatsızlığı yoktu. Doğumdan 40 gün sonra hızla kilo almaya başladı ve şu anda 2,5 yaşında, 55 kilo ağırlığında. Küçük çocuğum Yılmaz Buğra ise henüz 9 aylık olmasına rağmen o da büyük kızım gibi doğumundan 40 gün sonra kilo almaya başladı.

"KANLARI İNGİLTERE'YE GÖNDERDİLER AMA TEŞHİS KONULAMADI"

Oğlum da şu anda 9 aylık olmasına rağmen 25 kiloda. Ankara'da çocuklardan kan alıp, tahlil için İngiltere'ye gönderildi; ama gelen sonuçta bir teşhis konulamadı. Çocuklarımın iyi olması için yardım istiyorum" dedi.

2,5 Yaşındaki 55, 9 Aylık Kardeşi 25 Kilo! Teşhis Konulamayan Kardeşlerin Yardım Çığlığı

"NEFES ALIP VERMEKTE ZORLANIYOR"

Anne Ayşe Sarıdaş ise oğlu Yılmaz Buğra'ya anne sütü verdiğini belirterek, buna rağmen hızla kilo almaya devam ettiğini söyledi. Sarıdaş, "Onu anne sütü ile besliyorum; ancak ayda ortalama 3 kilo alıyor. Rahatsızlığı gereği doyma hissi yok. Sürekli acıkıyor. Şu an 25 kiloya ulaştı.

2,5 Yaşındaki 55, 9 Aylık Kardeşi 25 Kilo! Teşhis Konulamayan Kardeşlerin Yardım Çığlığı

Kızım Semanur ise 2,5 yaşında olmasına rağmen şu anda 55 kilo. İki çocuğumda doğumlarında bir şey yoktu. Doğumdan 40 gün sonra hızla kilo almaya başladılar. Kızımın yaşındakiler yürürken, benim kızım aşırı kilosundan dolayı yürüyemiyor ve evde otururken bile kilosundan dolayı daralıyor ve nefes alıp vermekte zorlanıyor. Çocuklarımın diğer çocuklar gibi normal olmasını, koşup, oynamalarını istiyorum" diye konuştu.

2,5 Yaşındaki 55, 9 Aylık Kardeşi 25 Kilo! Teşhis Konulamayan Kardeşlerin Yardım Çığlığı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2,5 Yaşındaki 55, 9 Aylık Kardeşi 25 Kilo! Teşhis Konulamayan Kardeşlerin Yardım Çığlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • rabbim acil şifalar versin.: rabbim acil şifalar versin. 22 0 Yanıtla
  • ....: Mübarek günde bizim gibi garibandan ancak dua gelir ama duayı duyan çok yücedir amenna inşallah sifasini bir an evvel verir yavrularin 12 0 Yanıtla
  • x: Ben anlamıyorum dünyaya bir çocuk getirmeye karar verirken beyinleri çıkarıp geçici süreli bir yere mi koyuyorsunuz. Allah şifa versin çocuklara. 2 hayat daha baştan 1-0 başlamış. Birinde rahatsızlığı gördün maddi durumunda iyi değil ilk önce onunla ilgilen neden ikinciyi yapıyorsun. 1 hayatı daha berbat ediyorsun. Toplumda psikolojisi bozuk bireyleri çoğaltıyorsunuz. 2 9 Yanıtla
  • tosbikler: Kurban olduğum Allah bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine tez zamanda şifalarını verir 11 0 Yanıtla
  • Yapazlı...: Dünya tatlıları Allah yar ve yardımcınız olsun.. 9 0 Yanıtla
  • rose: çocuklar çok tatlı yerim ya. 5 0 Yanıtla
  • nacar: rabbim şifa versin 2 0 Yanıtla
  • Sarışın: amin.. 2 0 Yanıtla
  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement