2,5 Yılda Dokuz Semt Konağı - Son Dakika
Güncel

2,5 Yılda Dokuz Semt Konağı

2,5 Yılda Dokuz Semt Konağı

Dilovası'nın halkının öncelikli isteklerinden biri olan mahallerde semt konağı ve taziye evlerinin yapımı Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın göreve geldiği 2,5 yılda son hızıyla sürüyor.

15.11.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dilovası halkının birlik ve beraberliğini yaşadığı, toplantı ve cenaze gibi önemli paylaşımları bir arada yaşadığı semt konakları ve taziye evleri Dilovası halkının önemli taleplerinden biriydi. Bu taleplere karşılık veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, göreve geldiği son 2,5 yılda dokuz yeni taziye eviyle cevap vererek halkın gönlünü kazanmayı bildi.

ÜÇ SEMT KONAĞI HALKIN HİZMETİNDE

Başkan Toltar'ın göreve gelmesinin ardından yapılan çalışmalar ile biten ve halkın hizmetine sunulan Diliskelesi Mahallelisinden Said Nursi Semt Konağı, Kayapınar Mahallesinde Kayapınar Semt Konağı ve Fatih Mahallesinde Fatih Semt Konağı ve Taziye evi tamamen biterek halkın hizmetine sunuldu.

BEŞ SEMT KONAĞI BİTME AŞAMASINDA

Yapımı bitme aşamasına gelen Tavşancıl Mahallesi Semt Konağı ve taziye evi, Kayapınar Mahallesinde ikinci bir Semt Konağı ve taziye evi, Iğdırlılar Mahallesi olarak bilinen bölgeye yeni bir Semt Konağı ve Taziye evi, Turgut Özal Mahallesine Semt Konağı ve Taziye evi, Mimar Sinan Mahallesi'ne çok fonksiyonlu içerisinde kütüphane, okuma salonları, taziye evi olan Hz. Ali Cami ve Külliyesi yapımı devam etmekte.

YENİ SEMT KONAKLARI GELİYOR

Yapımı biten ve yapımı bitmek üzere olan yedi semt konağı ve taziye evinin dışında Orhangazi Mahallesine ve Diliskelesi Mahallesi'ne yapımı planlanan ve kısa süre içerisinde temeli atılacak olan yeni semt konağı ve taziye evleri ile halkın hizmetine açılması planlanıyor.

BİRLİĞİMİZİ YAŞADIĞIMIZ ORTAK ALANIMIZ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan Ali Toltar, "İlçemiz Anadolu'nun dört bir yanından gelen ve Anadolu kültürünün en yoğun bir şekilde yaşandığı bir yerdir. İlçemizde Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle tamamen kaynaşmış olan halkımız birlik ve beraberliğini ortak alanlarda sürdürmek ve dayanışmanın sürmesini sağlamak adına Semt Konağı ve Taziye evlerine büyük önem veriyor. Bizde ülkemizdeki birlik ve beraberliğin örnek gösterileceği ilçemizde bu konuda hassas olmaya ve halkımızın bu dayanışma ruhuna katkı sunmak için taziye evleri ve semt konaklarına hız verdik. Şuana kadar biten ve yapımı süren yedi semt konağımız ve taziye evimizin dışında yeni yapacağımız iki semt konağı ve taziye evimizle halkımızın bu isteğine cevap vermiş oluruz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2,5 Yılda Dokuz Semt Konağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement