2. Adana Lezzet Festivali, Mangal Ateşinin Yakılmasıyla Başladı (2) - Son Dakika
Güncel

2. Adana Lezzet Festivali, Mangal Ateşinin Yakılmasıyla Başladı (2)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FAKS2. Adana Lezzet Festivali'ne davet edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesaj gönderdi.

12.10.2018 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FAKS

2. Adana Lezzet Festivali'ne davet edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesaj gönderdi. Erdoğan, faks yoluyla gönderdiği mesajında, şu sözlere yer verdi:

"Festival, Adana ve yöresinin kültürünün yaşatılmasına, şehrin kendine has değerleri, lezzetleri, tarihi-kültürel zenginlikleri ve güzellikleriyle tanıtılmasına büyük katkı sağlayacaktır. Etkinliğin, güzide şehrimiz Adana'nın ekonomik, kültürel ve sosyal potansiyelinin hareketine geçirilmesi bakımından da önem taşıdığına inanıyorum. 2. Adana Lezzet Festivali'nin düzenlenmesine emeği geçenleri tebrik ediyor, tüm misafirlerinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum."

FESTİVALE, AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK İLE SARIEROĞLU DA KATILDI

Adana 2. Lezzet Festivali'ne AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da katıldı. Festival alanına açılan stantları tek tek gezen Çelik ile Sarıeroğlu, memleketlerine özgü lezzetleri tattı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Çelik,  Adana'nın tüm değerlerini ön plana çıkartan bir festival organize edildiğine dikkat çekti. Festivalin kentin tüm dinamiklerini harekete geçirip, bir araya getirerek ortak hareket etmelerini sağlayan bir organizasyona dönüşmesinin çok önemli olduğunu vurguyan Çelik, Adana için 'Adana Kebabı'nın çok önemli olduğunu belirtti. Bu kültürün gelecek nesillere aynı lezzet ve damak tadıyla ulaştırılmasını önemsediklerini, bu kapsamda da Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından 'Adana Kebabı'nın  tescillendirilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Çelik, "Ben bu festivali tanıtırken; 'Efsane başlıyor' demiştim. İnsanlar buraya geldiklerinde de bir 'efsane'nin içinde nefes alıp verdiklerini görecekler" ifadesini de kullandı.

'ADANA OLARAK GERİ KALAMAZDIK'

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Jülide Sarıeroğlu da, Adana'ya dair ne varsa doğru bir şekilde ortaya konulup tanıtılması adına adeta bir 'seferberlik' ilan ettikleri yorumunu yaptı. Sarıeroğlu, "Adana olarak, kuşaktan kuşağa aktarılan bir gastronomi dünyasına da sahibiz. Çevre illerimizde bu konuda çok ciddi çalışmalar yapılırken, '01 Adana' olarak bundan geri kalmamız söz konusu dahi olamazdı" diye konuştu. Adana'da her ne kadar 'Adana Kebabı' ön plana çıksa da kentin zengin bir mutfağa da sahip olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, söz konusu lezzetlerin en doğru şekilde tanıtılması ve yine Adana'nın 'lezzet' ekseninde tanıtımının yapılmasının da çok önemli olduğunu dile getirdi. 'Gelenekselin gücü adına' sloganıyla yola çıkılan festivalin önemsediklerini belirten Sarıeroğlu, yağışlı havaya dikkat çekip, "Yağmur bile Adanalıları durduramadı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2. Adana Lezzet Festivali, Mangal Ateşinin Yakılmasıyla Başladı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement