2. Amirallere Suikast Davası - Son Dakika
Güncel

2. Amirallere Suikast Davası

2. Amirallere Suikast Davası

*deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile Albay Ümit Metin'in sanık olduğu Amirallere suikast iddiasına yönelik açılan 2.'Komutanlarım ailelerinden çok beni gördüler.

09.12.2011 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile Albay Ümit Metin'in sanık olduğu Amirallere suikast iddiasına yönelik açılan 2. davanın ilk duruşması bugün görülüyor

*Davada savunma yapan Deniz Cora,

'Komutanlarım ailelerinden çok beni gördüler. Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e 1 yıl boyunca kurmay başkanlık yaptım. Komutanlara, bu kadar yakın çalışan birinin suikast planlaması mümkün müdür' Çalışmaktan zevk aldığım komutanlarıma mı suikast düzenleyeceğim? "

'Kendilerine sorsanız en güvendikleri kişi olarak beni söylerler. Bu nedenle komutanlarımın tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum"

Haber- Kamera: Selahattin GÜNDAY Amirallere suikast iddiasına yönelik açılan 2. dava kapsamında yargılanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora ile Albay Ümit Metin ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Deniz Cora ve Ümit Metin katıldı.

CORA SAVUNMASINI YAPTI

Duruşmada savunma yapan Cora, 'Akıl ve mantığa uymayan, tanımlanması güç bir iddianame nedeniyle karşınızdayım. Bu iddianameyle, 36 yıllık başarılı bir mesleki yaşantısı olan mert ve sevilen bir adam suikastçı oldu. Kendisi, ailesi ve kurumu mağdur edildi.

'KOMUTANLAR EN ÇOK BANA GÜVENİR"

Suikast planladığı iddia edilen eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit'le görevi gereği birçok yerde birlikte çalıştığını anlatan Koramiral Cora, 'Komutanlarım ailelerinden çok beni gördüler. Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e 1 yıl boyunca kurmay başkanlık yaptım. Komutanlara, bu kadar yakın çalışan birinin suikast planlaması mümkün müdür' Çalışmaktan zevk aldığım komutanlarıma mı suikast düzenleyeceğim? Kendilerine sorsanız en güvendikleri kişi olarak beni söylerler. Bu nedenle komutanlarımın tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum" dedi.

-DAVAYA KONU OLAN BELGELER SAHTE-

İddianamede suçlandığı belgelerin imzasız, yazılı olmayan, dijital veriler olduğunu öne süren Cora, 'Davaya konu olan dijital veriler sahtedir. Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 5 No'lu hard disk de sahtedir. Bu hard diskten çıktığı belirtilen 2 sözde yazıyla suçlanıyorum. Bu belgeler de sahtedir. Belgelerde adı geçen teğmenleri tanımıyorum. Sadece belgede adı olan Teğmen Faruk Akın'ı, cezaevine girdikten sonra tanıdım. Belgelerde 'Gölcük/İstanbul' yazıyor. Birinin görev yaptığı kurumla ilgili böyle bir yanlışlık yapmadı mümkün müdür?" diye konuştu.

-ALBAY ÜMİT METİN SAVUNMA YAPTI-

Albay Ümit Metin ise yaptığı savunmada hayatı boyunca hiçbir yasadışı faaliyette bulunmadığını ve düzenlediği iddia edilen belgelerin hiçbirini de görmediğini belirterek, ? 5 Mart 2011 tarihinde balyoz soruşturması kapsamında aynı belgeler üzerinden ifade verdim ve tutuklandım. Bir insan aynı fiillerle iki ayrı mahkemede nasıl yargılanabilir. Kim bana bunu açıklayabilir?" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2. Amirallere Suikast Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement