2 Ay Ücretsiz İzne Çıkarılan 200 İşçi Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

2 Ay Ücretsiz İzne Çıkarılan 200 İşçi Eylem Yaptı

2 Ay Ücretsiz İzne Çıkarılan 200 İşçi Eylem Yaptı

Nazilli Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde taşeron şirket üzerinden çalışan 200 işçinin 2 ay ücretsiz izne çıkarılması tepki çekti.

30.04.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde taşeron şirket üzerinden çalışan 200 işçinin 2 ay ücretsiz izne çıkarılması tepki çekti. Belediye Başkanı Haluk Alıcık, her hangi bir işten çıkarılmanın söz konusu olmadığını belirtti.

Nazilli Belediyesi'nde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 200 işçinin 2 ay süresiz izne ayrıldıklarını duyurularak, izin kağıtlarını tebliğ etti. Büyükşehir Yasasıyla Nazilli Belediyesi'ndeki taşeron işçi sayısının azaltılmasının gerektiği ve taşeron şirket yetkililerinin çözüm olarak 2 ay süreyle dönüşümlü olarak işçilerin izne çıkarılacağını söylemesi gerginliğe neden oldu. Nazilli Belediyesi hizmet binası önünde toplanan işçiler, şirket sahibi Özgen Türker ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın sorunlarına çözüm bulmasını talep etti.

Temizlik işleri şantiyesinden gelen 83 işçi ile 26 itfaiye erinin eylem yaptığı alanda işçiler yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Tepki gösterisi sırasında bir işçi fenalaşırken, yardımına ilk olarak mesai arkadaşları ve ardından ise Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli koştu. Yaşanan olaylar nedeniyle Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Belediye Güvenlik Personeli Belediye Hizmet binası girişinde hazır bulunarak olası taşkınlıklara karşı hazır bulundu.

10 yıldır çalıştığını ve 830 TL maaş aldığını ifade eden ' Fuat Gür; "14-15 yıllık çalışan arkadaşlarımız var. Burada işten ücretsiz izne çıkarılmanın yanı sıra tazminat vermemek için yıldırma politikası yaşanıyor. Maaşlarımız düzenli ama eksik yatıyor. Kıdem yok 14 yıllık çalışan da yeni çalışanda aynı maaşı veriyor. Bize düzgün bir açıklama yok. 2 ay ücretsiz izne çıkıyorsunuz dediler. Sırayla çıkarılacağını öğrendik. Bizi çıkarılacaklarsa çıkışımızı verip tazminatımızı ödesinler. Arkadaşımız kalp hastası, annesi yatalak bu ne yapacak 2 ayda böyle bir olay yok" dedi.

ÇEŞİTLİ BİRİMLERDEN 200 İŞÇİ ROTASYONA UĞRADI

İşçilerin sorunu dinlemek için gelen Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir de, yaşananların ekonomik sorunlardan kaynaklandığını dile getirdi. İşlemin çıkış olmadığını söyleyen Erdemir; "Kardeşim bu çıkış değil. İşçi çıkışı değil. Bu bir rotasyon. Şu anda ki tamamı ekonomik durumdan dolayı. Şuan rotasyon uyguluyoruz. Her birimden tamamı 200 kişi. İçeride ve dışarıda çalışan arkadaşlar dönüşümlü olarak ücretsiz izne ayrılacak" dedi.

Gergin kalabalığın sert tepkileri karşısında konunun Belediye ile de alakalı fazla bir durum olmadığını dile getiren Erdemir, yaşanan olayla ilgili olarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile görüşeceğini söyleyerek işçilerin yanından ayrıldı.

Yaşananların işçilerin çıkarılması değil, 2 ay süreyle ücretsiz izne çıkarılma olduğunu söyleyen Başkan Alıcık ise, şunları söyledi; " Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte gelirlerimiz azaldı ve küçülme yoluna gitti. İtfaiye, garaj gibi bazı birimler büyükşehire bağlandı. Doğal olarak burada eleman çalıştıramıyoruz. Örneğin 'Temizlik işleri elemanlarını büyükşehire alır mısınız' dedik ama 'Biz kendi elemanlarımızla çalışacağız' dediler ve alamadılar. Bunun yanı sıra Pirlibey ve İsabeyli Belde Belediyesi ile köylerden 100'ün üzerinde işçi geldi. Bunlar var, itfaiye var derken sayımız arttı. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamamak için işten çıkarma değil; 2 ay süreyle dönüşümlü olarak ücretsiz izne çıkarmak istedik. Art niyetli olsaydık; siyasi boykot yapanlar, işlerini iyi yapmayanları seçerdik veya son 3 ay hatta son 1 yıl içerisinde işe alınanları çıkartıp cüzzi tazminat ile bu işten kurtarırdık ama biz bunu düşünmedik. Biz İller Bankasından gelen gelirle hem projelerimizi yapacağız hem de bu ücretlerle elemanlarımızın parasını ödeyeceğiz. Burada da biraz sıkıntı var. Büyükşehir olmamız buna neden oldu" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2 Ay Ücretsiz İzne Çıkarılan 200 İşçi Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement