2. Burdur-Salda Bisiklet Şenliği - Son Dakika
Güncel

2. Burdur-Salda Bisiklet Şenliği

Antalya Bisiklet Derneği (ANTBİSDER) tarafından Salda ve Burdur göllerindeki su seviyesinin düşüklüğüne dikkati çekmek amacıyla düzenlenen 2. Burdur-Salda Bisiklet Şenliği kapsamında Salda Gölü'nde tur düzenlendi.

21.08.2016 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Bisiklet Derneği (ANTBİSDER) tarafından Salda ve Burdur göllerindeki su seviyesinin düşüklüğüne dikkati çekmek amacıyla düzenlenen 2. Burdur-Salda Bisiklet Şenliği kapsamında Salda Gölü'nde tur düzenlendi.

ANTBİSDER Başkanı Nafiz Sağdur gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin amacının, Burdur ve Salda Gölü'ndeki su seviyesindeki azalmaya dikkat çekmek ve Salda Gölü'nü tanıtmak olduğunu belirtti.

Festivale, Engelsiz Pedal Derneği'nden gelen engelli bisikletçilerin de destek verdiğini anlatan Sağdur, "Festivalde, doğayı ve yöremizi tanıtmak, insanları bisiklete sevdirmek ve bisiklet sporunu yaymaya çalışıyoruz." dedi.

Sağdur ayrıca, bisikletçilerin katılımıyla Yeşilova Yüzüncü Yıl İlkokuluna bir diz üstü bilgisayar ve Yeşilova Belediyesi'ne de led tabela hediye ettiklerini söyledi.

Gazi protez ayakla etkinliğe katıldı

1992'de terör örgütü PKK ile mücadele esnasında mayın patlaması sonucu sol ayağını kaybeden emekli Jandarma Astsubay Özcan Aslan da sol ayak protezi ile festivale katıldı.

Aslan, mesleği gereği hareketli ve spor dolu yaşamının gazi olmasıyla bir anda kaybolduğunu ifade ederek, bisiklet sporuyla tanışmasının ardından tekrar eski hareketli yaşamına ve motivasyonunu geri kazandığını vurguladı.

Profesyonel olmasa da sosyal bisiklet kullanıcısı olarak çok zevkli, doğa ile birebir yaşarken spor yapma imkanı bulduğunu anlatan Aslan, "Herkese bisiklet binmeyi tavsiye ederim. Evde oturursanız çabuk yaşlanırsınız." dedi.

Görme engelli de festivalde

Engelsiz Pedal Derneği aracılığıyla Bursa'dan katılan görme engelli Atakan Nalbant, kolundan engelli olan öğretmen Ayhan Şimşek Pargan ile iki kişilik bisikletle yol alıyor.

Nalbant, yaptığı açıklamada bisikletin hem ulaşım hem dostluk kurma hem de spor aracı olduğunu belirtti. Bisikletin kendisinde çok farklı duygular uyandırdığını dile getiren Nalbant, "Bayırları çıkarken, inerken, mola verdiğimizde ayrı hissiyat oluşturuyor. Çok farklı duyguları böylelikle yaşayabiliyorum." diye konuştu.

Sağ kolundan bedensel engelli olan öğretmen Ayhan Şimşek Pargan ise iki kişilik bisiklete destek için yancı olarak festivale katıldığını söyledi.

Pargan isi iki engellinin bir arada bisiklet sürmesinin bazen zorluklar yaşattığını dile getirerek, buna rağmen keyifli bir tur geçirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Burdur-Salda Bisiklet Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement