2. Çanakkale Kitap Fuarı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde Başladı - Son Dakika
Güncel

2. Çanakkale Kitap Fuarı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde Başladı

2. Çanakkale Kitap Fuarı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi\'nde Başladı

Uluslararası 2. Çanakkale Kitap Fuarı, Cumartesi günü Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi'nde başladı.

09.12.2013 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası 2. Çanakkale Kitap Fuarı, Cumartesi günü Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Fuar Merkezi'nde başladı. 14 Aralık'a kadar devam edecek fuar, 10.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Türkiye'nin önde gelen yayınevlerinin katıldığı fuara ulaşım için İskele Meydanı ve eski Otogardan ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi'ne düzenli aralıklarla otobüs kalkacak.

Fuarın açılış günü konuğu Türkiye'nin Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals idi. Casals, ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi Dr. İbrahim Bodur Konferans Salonu'nda düzenlenen ve sunuculuğunu Gökhan Bayram'ın yaptığı konferansta, Çanakkale'ye gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Küba'da uygulanan eğitim ve kültür politikalarını anlatan Casals, dünyanın büyük bir değişim dönemi içinde olduğunu ve Küba'nın da bundan azade olamayacağını belirterek, "Ancak Küba'nın bir farkı var. Küba kültür ve eğitim politikalarına yüksek oranda harcama yapmaktadır. Derin ekonomik krizler yaşadığımız günümüz dünyasında, Küba nitelikli ve ücretsiz eğitimin nasıl mümkün olduğunu göstermeye devam edecektir" dedi.

Küba'da uygulanan eğitim seferberliğinin büyük bir başarıya ulaştığını ve devrim öncesinde yüzde 58 olan okuma-yazma bilmeyenlerin oranının yüzde 3'e düşürüldüğünü ifade eden Casals, "Küba'da eğitim ne bir ticaretin konusudur ne de bir ayrıcalık. Herkes her düzeyde ücretsiz eğitim hakkına sahiptir. Ekonomik durumu ne olursa olsun, okul malzemeleri ücretsiz olarak karşılanır. Küba'da ortalama eğitim süresi 12 yıl ile lise düzeyindedir ve en yüksek üniversite mezunu yoğunluğu olan ülkelerdendir" diye konuştu.

Uluslararası 2. Çanakkale Kitap Fuarı, hafta boyunca, çeşitli konferans, panel ve gösteriler ile devam edecek. Fuarı ziyaret eden kitapseverler, fuar boyunca Nedret Yaşar'ın resim sergisi ile Necip Fazıl Kısakürek sergisini de gezebilecek.

Fuarın onur konuğu ülkesi ise Azerbaycan. Şair ve yazarlardan oluşan, Azeri edebiyatının önemli isimleri fuar boyunca kitapseverlerle birlikte olacak, söyleşi ve şiir dinletileri düzenlenecek. Fuar süresince ayrıca sergi ve çeşitli ülkelerin film gösterimleri de yer alacak.

Fuarda 2023 Ajansı, NTV Yayınları, Epsilon, Pegasus, Nemesis, 24, Can Yayınları, Caretta, TÜBİTAK, Kabalcı, Everest, Kashna, Pinus, O2, Nesin Vakfı-Düşün Yayınları, Semerkand, Akis Yayınları, Mola, Süreç Yayınları, Gökay Kitap, Yakamoz, Martı, Final Kültür Sanat, Onur, Puzel, Sofrono, Atlantis, Süleyman Kocabaş Kütüphanesi, Altınbilek, Özgür Dağıtım, Labirent, Yazılama, Esen Kitap, Bizim Kitaplar, Berikan Yayınevi, Aylak Adam, Sahaflar, Sahaf Turkuaz, Sahaf Pami, Sahaf Kırkambar, Sahaf Edebi Hayat, Sahaf Çınar, Sahaf Artemis, Sahaf Martı ve Sahaf Arşiv yayınevleri yer alacak.

Çok sayıda yazarın katılacağı fuarda Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün dayısı Abdullah Şatoğlu, Prof. Dr. Mehmet İsmail, Ümit Yaşar Işıkhan, Sinan Yağmur ve Can Bonomo gibi isimler kitaplarını imzalayacak, konferans verecek. Fuara katılacak yazarlar arasında Avrasya Yazarlar ve Şairler Derneği'nden Yakup Deliömeroğlu, Rumeli Aydınları ve Yazarları Birliği'nden Osman Baymak Kosova ile Afaq Fedai, Harid Fedai, Toprak Işık, Eşref Karadağ, Nursel Çetin, Halil Özçelik, Çiğdem Gündeş, Miyase Sertbarut, Süleyman Kocabaş, Bengül Dedeoğlu, Yasemin Bülbül, Mehmet Reşit Çelikler, Suat Turgut, Ümit Yaşar Işıkhan, Nermin Devrimci, Gönül Aktürk, Halil Anlı, Ayşegül Gök, Celalettin Aksu, Abbas Karakaş, Şehmuz Şahin ve Erdal Demirkıran da bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2. Çanakkale Kitap Fuarı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi'nde Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor
    16:43 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu seçmene çağrı yapıyor

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmene çağrı yaparak projelerini anlattı. Hatipoğlu, vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip, sandığa giderek oy kullanmalarını istedi.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir
    16:42 Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir.

  • Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi
    16:42 Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi

    Manisa'da yapılan operasyonda durdurulan bir hafif ticari araçta 50 kilogram sentetik ecza hammaddesi ve 200 bin sentetik ecza ele geçirildi. Ayrıca, suç geliri olduğu değerlendirilen 7 bin 500 lira da ele geçirildi. Operasyon sonucunda uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'
    16:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde bizim kadar çok il gezisi yapan, program gerçekleştiren siyasetçi bulamazsınız. Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi, coşkusu ve kalpten gelen duasıdır dedi.

  • Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi
    16:41 Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bir evde çıkan kavga ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Eve giren ekipler, kavga eden kardeşlerin yanı sıra diğer şüphelilerin de hareketlerinden şüphelenerek evde arama yaptı. Aramada, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen bir heykel, dışı kabartmalı bir obje ve birçok sikke ile tabanca fişeği ele geçirildi. Ekipler, evde bulunan 4 kişiyi gözaltına alarak objeleri Müze Müdürlüğüne teslim etti.

  • Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz
    16:41 Mustafa Bozbey: İnegöl'ün raylı sistemle tanışmasını istiyoruz

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İnegöl'ün sanayi ile merkezi arasında raylı sistem ile tanışmasını istediklerini belirtti. Ayrıca İnegöl-Kestel arasında banliyö treninin işlemesi gerektiğini söyledi.


Advertisement