2. Davranış Bilimleri Fikir Festivali" - Son Dakika
Yerel

2. Davranış Bilimleri Fikir Festivali"

Üsküdar Üniversitesinin bu yıl 2'ncisini düzenlediği Davranış Bilimleri Fikir Festivali'ne katılan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, 9 mansiyon ve 1 jüri özel ödülüne layık görüldü.

20.05.2015 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Üniversitesinin bu yıl 2'ncisini düzenlediği Davranış Bilimleri Fikir Festivali'ne katılan Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, 9 mansiyon ve 1 jüri özel ödülüne layık görüldü.

Liseden yapılan açıklamaya göre, bu yılki teması "Yapay zeka alanındaki fikir ve projelerinle yaşamdaki engelleri kaldır, hayatı kolaylaştır" olan festivalde Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Hilal Akar ve Aleyna Tezcan hazırladıkları "Batıl İnanç Olarak Görülen Nazarın Sosyolojik Analizi ve Kuantum Temelli Evren İçerisinde Nazarın Bilimsel Temellere Oturtulması" projesiyle jüri özel ödülüne layık görüldü. Ayrıca öğrenciler hazırladıkları projelerle 9 mansiyon ödülü kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, eğitimde bilgiyi zevkli ve eğlenceli hale getirmenin önemine değinerek, "O zaman bilgi kalıcı oluyor. Bilgiyi zevkli hale getirirsek hem bilgi üretmiş oluyoruz, hem de insanlığa bir katkı sağlıyoruz. Amacımız düşünce alanında başlattığımız bu festivali geleneksel hale getirebilmek, gençlerimize özellikle düşünce  alanında fırsat vermek. Çok yakın bir gelecekte beyni taklit eden yapay zeka çalışmaları önem kazanacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. Davranış Bilimleri Fikir Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement