"2. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri" Başladı - Son Dakika
Yerel

"2. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri" Başladı

Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "2.Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri" başladı.

10.03.2012 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "2. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri" başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, böyle bir haftayı Eskişehir'de düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'de büyük şehirlerinde tiyatro ve operalar sahne sıkıntısı çekildiğini ifade eden Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Eskişehirliler böyle bir sıkıntı ile karşılaşmıyor. Eskişehir'de sahne sayısı her geçen yıl artış gösteriyor. Eskişehir'in bir ayrıcalığı da sınırları içinde Devlet Opera ve Balesi bulunan kentler, sadece kendi kurumlarının sahneledikleri opera ve baleleri izleyebiliyorken Eskişehirliler, ülkemizin 6 Opera ve Bale Müdürlüğünde sahneye konulan opera ve bale eserlerini izleyebiliyor. Opera, orkestra eşliğindeki müzik ile insan sesinin, görsel güzelliklerle bir arada en üst düzeyde rafine biçimde sunulduğu, seçkin bir sanat dalıdır. Eskişehirliler, sanatın bütün dallarının yanı sıra sahne ve müzik sanat dallarına da çok önem veriyor. Bu yıl ikincisi yapılacak bu etkinliğin her yıl daha da zenginleşerek Eskişehir halkının kültür ve sanat alanında zenginleşmesine olduğu kadar, kent turizmine de yeni bir boyut kazandırılmasına katkısı olacağına inanıyorum."

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen de etkinliklerini yurt çapında yaymayı düşündüklerini belirterek, opera ve bale etkinlikliklerinin yanı sıra eğitim etkinliklerini de genişletmeye çalıştıklarını ifade etti.

Eskişehir'in sanat alanında farklı bir öneme sahip olduğunu anlatan Gökmen,

"Bu önem, Yılmaz Büyükerşen'in ve Eskişehirlilerin geniş vizyonu sayesinde kazanılıyor. Bu vizyon çerçevesinde Eskişehir'i 7'nci yerleşik sahnemiz olarak görmek istiyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinatörlüğünde 10-26 Mart tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte, "Ali Baba ve Kırk Haramiler", " Midas'ın Kulakları", "Yusuf ile Züleyha" operaları ile " Mevlana'nın Çağrısı" ve "Çalıkuşu" baleleri sanatseverlerle buluşacak.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '2. Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement