2. Etnospor Kültür Festivali - Son Dakika
Güncel

2. Etnospor Kültür Festivali

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın açılışını yaptığı Etnospor Kültür Festivali, İstanbul'da devam ediyor.

12.05.2017 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Dünya Etno spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'ın açılışını yaptığı Etnospor Kültür Festivali, İstanbul'da devam ediyor.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından, "Ok Yaydan Çıkıyor" sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu festivalde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından oluşturulan stantlar büyük ilgi görüyor.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen festivalde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Spor Genel Müdürlüğü (SGM) ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından oluşturulan standa davet edilen sanat ve spor dünyasının tanınmış isimlerine hediyeler dağıtıldı. Serdar Gökhan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Alişan, Bekir Aksoy, Hakan Hatipoğlu, Ersin Düzen ve Ali Gültiken, gençlere imzalı futbol topu, kitap ve satranç takımı hediye etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale ruhunun gençlere dijital mecralardan da ulaştırılması amacıyla geliştirilen "NUSRAT" isimli mobil oyuna gençler yoğun ilgi gösterdi. Standa gelen sanatçı ve sporcular, gençlerle birlikte ismini Çanakkale Savaşı'nın kaderini değiştiren Nusrat Mayın Gemisi'nden alan NUSRAT mobil savaş oyununu birlikte oynadı.

Bakanlık tarafından yayınlanan kitap ve broşürler de gençlerin ilgi odağı oldu. Gençlik merkezlerine üye olan gençlere, yaz kamplarından yararlanma hakkı tanındı. KYK yurtlarında kalan öğrenciler tarafından hat, ebru, okçuluk gibi geleneksel aktiviteler ziyaretçilere tanıtıldı.

Geleneksel sporlardan aba güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, mas güreşi, yağlı güreş, atlı okçuluk, atlı cirit, kökbörü, aşık oyunu, mangala, geleneksel yaya okçuluğu olmak üzere toplam 11 branşta 843 sporcunun mücadele ettiği Etnospor Kültür Festivali, 14 Mayıs Pazar günü sona erecek.?

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2. Etnospor Kültür Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement