2. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması - Son Dakika
Ekonomi

2. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması

2. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması

DENİB 2. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nda finale kalan tasarımcıların ürünleri, ünlü mankenlerin yer aldığı defilede sergilendi

28.09.2013 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli İhracatçılar Birliği'nin (DENİB) ev ve plaj giyiminde yenilikçi ürünleri teşvik etmek için organize ettiği 2. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nda finale kalan tasarımcıların ürünleri, ünlü mankenlerin yer aldığı defilede sergilendi.

DENİB'in Ekonomi Bakanlığı ile işbirliği gerçekleştirdiği "Su" ana temalı 2. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması"nın final defilesine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı, Belediye Başkanı Osman Zolan, protokol üyeleri ile davetliler katıldı.

Müsteşar Yardımcısı Damlacı, defile öncesinde yaptığı konuşmada, Denizli'de bulunmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi.

Denizli'nin ihracatın, sanayinin Anadolu'ya yayılmasında öncülük eden şehirlerinden birisi olduğunu belirten Damlacı, şöyle konuştu:

"Bu yıl ihracatımız genelde yüzde 5 artarken, Denizli'de yüzde 15 artmıştır. Avrupa'da alışveriş merkezlerinde dolaşırken gıpta ile baktığımız ev tekstili ve plaj ürünleri maalesef Batılı ülkelerin markasını taşıyordu. Belki biz onlara fason üretiyorduk ama marka olarak Batılı ülkelerin adını taşıyordu. Bugün dünyanın birçok ülkesinde artık Türk ürünleri alışveriş merkezlerinde kendi markamızla "Made in Turkey" damgasıyla "Made by Denizli" damgasıyla satılmaktadır. Bu bizlere büyük bir gurur ve onur veriyor."

Damlacı, Türkiye'nin ihracat gücünü artırmak için çeşitli aktiviteler düzenlediklerini, bu kapsamda teknolojik ürünlerin üretilmesinin yanında tasarımı da destelemek için her türlü imkanı seferber ettiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen yarışmada, tasarımcı Ertan Kayıtken, Neslihan Yargıcı, Zeynep Tunuslu, Deniz Kaprol, Emre Erdemoğlu ile Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal'ın da aralarında bulunduğu jüri, finale kalan 10 tasarımcının koleksiyonlarını değerlendirdi.

Tasarımcıların koleksiyonları, ünlü mankenler Wilma Elles, Özge Ulusoy, Tuğba Melis Türk, Ece Begüm Yücetan'ın da aralarında yer aldığı mankenlerce tanıtıldı.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, İpek Özyoldaş'ın tasarımı birinci seçildi. Yarışmada, Yelda Şebnem Eker ikincilik, Seher Süleymanoğlu da üçüncülük ödülüne layık görüldü. Yarışmanın "Özel Ödülü" ise Seren Özgül'e verildi.

Yarışmada dereceye giren tasarımcılardan birinciye 8 bin lira, ikinciye 6 bin lira, üçüncüye 4 bin lira, jüri özel ödülü sahibine de 2 bin lira para ödülleri, yarışmanın sponsor firma temsilcileri ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 2. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement