2. Geleneksel Talas Klasik Otomobil Festivali Başlıyor - Son Dakika
Yaşam

2. Geleneksel Talas Klasik Otomobil Festivali Başlıyor

2. Geleneksel Talas Klasik Otomobil Festivali Başlıyor

Talas Belediyesi bu yıl ikincisini gerçekleştireceği klasik araç festivali ile hafta sonu 3 gün dolu dolu geçecek bir program hazırladı.

23.08.2017 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi bu yıl ikincisini gerçekleştireceği klasik araç festivali ile hafta sonu 3 gün dolu dolu geçecek bir program hazırladı. Talas'ta tarih klasik araçlarla hayat bulacağını söyleyen Başkan Palancıoğlu, organizasyona genç, yaşlı ve çocuk herkesi davet etti.

Talas Belediyesi Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenecek klasik otomobil festivali hazırlıklarını tamamladı. Festival alanında EKOD Başkanı Kemal Nakipoğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, klasik otomobil festivali kapsamında serginin yanı sıra konser, çocuk eğlence aktiviteleri, nostaljik film gösterimi, nostaljik araç turları ve renkli birçok aktivitenin yer aldığını söyledi. Talas Belediyesi olarak bir çok sosyal ve kültürel projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Palancıoğlu, "Talas yapısı gereği çok farklı bir ilçemiz. Burada yaptığımız etkinlikler vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliğe vesile oluyor. Bu amaçla Yamaçparaşütü iniş pistimizde geçen yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz klasik araç buluşmasını bu yıl daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Cuma akşamı güzel bir nostaljik film gösterisiyle başlayacak festivalimiz, Cumartesi günü klasik oto turuyla öğleden sonra başlayıp gece yarısına kadar devam edecek. Çocuklara yönelik burada bir çok oyun etkinliklerimiz olacak. Akabinde ise akşam açılışla birlikte Anadolu Rock konserimiz olacak. Pazar günü ise burada sessiz sedasız Türkiye'nin dört bir yanından gelen klasik araçları burada sergiye sunmuş olacağız. Ben klasik araç severleri etkinliğimize bekliyorum. Özelikle aileleri çocuklarıyla birlikte sanal internet ortamından kurtularak festivalimize katılmalarını istiyorum. Sadece klasik otomobilciler değil motosiklet sevdalıları da burada buluşuyor. Sazlı sözlü birlik beraberlik içinde güzel geçireceğimiz bir program. Cuma günü akşamı başlayarak Pazar akşamına kadar devam edecek etkinliğimize herkesi bekliyorum. Talas'ın şoförcülüğüyle ilgili araç sevdası çok öncelere dayanıyor. Kayseri'ye gelen ilk otomobiller, otobüsler Talas'ta. Tarihi mahallelerin en yoğun olduğu yer. Tarihi mahallelerde klasik araçla gezerken bende o nostaljik duyguyu hissediyorum. 40- 50 yıl öncesine dönme imkanınız var. dolayısıyla yeşillikler içerisinde güzel Talas'ımızda bu tür etkinlikler düzenlemek çok yakışıyor. Talas'ın girişinde burada bu organizasyonu gerçekleştireceğiz." dedi.

Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği Başkan Kemal Nakipoğlu Kayseri'de Talas Belediyesiyle birlikte 2. geleneksel etkinliği gerçekleştireceklerini söyledi. EKOD Başkanı Nakipoğlu, "Birinci etkinliğimizden çok ciddi sesler geldi. Oldukça beğenildi. Biz klasik otomobil etkinliğini çok önemsiyoruz. Klasik otomobil konusunda bir merkez haline gelmek istiyoruz. Hem yapım onarım açısından hem de sosyal etkinlik açısından. Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu'na ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bize bu desteği vermese bu organizasyonu düzenleyemeyiz. Türkiye'nin her yerinden 200'e yakın klasik araç buraya gelecek. Amerikan, Alman ve çeşitli araçlar, motosikletler burada yer alacak. Bu etkinlik belediyemizin bize verdiği destek sürdükçe her yıl geleneksel olarak devam edecek. Tüm Kayseri halkını şölenimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 2. Geleneksel Talas Klasik Otomobil Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.


Advertisement